Spring til indhold

Hvad er Google Bard AI?

google bard

Hvis du abonnerer på en tjeneste fra et link på denne side, hjælper du mig med at føre mortenbaek.dk videre via kommission. 

Hvad er Google Bard? Hvis du har hørt om ChatGPT, så har du sikkert også hørt om Google Bard - Googles egen AI udgave af ChatGPT. I dette indlæg dykker jeg ned i, hvad Google Bard er for en AI-teknologi, og hvordan den adskiller sig fra ChatGPT.

Indholdsfortegnelse

OBS! D. 8 februar, 2024 blev Google Bard til Google Gemini.
Dette indlæg findes I en opdateret version her.

Mød Google Bard. Googles modsvar til ChatGPT. Jeg har taget et kig på Googles AI, og må sige, at jeg er imponeret. Find ud af, hvad Google Bard er her.

Hvad er Google Bard AI?

Google Bard AI er et værktøj udviklet af Google, som essentielt fungere som ChatGPT. AI-teknologiens formål er at assistere dig til at udvide din kreative horisont, overskueliggøre komplekse spørgsmål og skabe nyt AI-content.

Der er essentielt to funktioner i Google Bard. Den ene funktionalitet er at scanne og memorere alt indhold på Google. Den anden er at generere det mest aktuelle og anvendelige svar til dig, ud fra dialog og samtale/chat. 

Du skriver altså, hvad du ønsker hjælp, brainstorming eller svar på til Google Bard, og modtager så et aktuelt og brugbart svarresultat. 

Du kan prøve Google Bard her.

Primær forskel på Google Bard og ChatGPT

Foruden interface, brandawareness og pris, så er den største forskel tilgængeligheden af den data, som de forskellige AI chat-bots har adgang til.

ChatGPT har kun data fra 2021, som den kan generere et svar til dig, ud fra.

Google Bard kan benytte  søgeresultater, fra Googles egen søgemaskine, og er derfor ikke begrænset af utilgængelig data. Det betyder, at det svar, som du får givet af Bard, sandsynligvis er så aktuelt, som muligt. 

Denne forskel betyder rigtig meget, hvis man eksempelvis benytter chat-bots til markedsføring eller programmering – da disse discipliner er i konstant udvikling.

Google Bard er som standard integreret i andre populære Google værktøjer

Googles dominans og størrelse på internettet kommer dem til gode. Da mange af os allerede i forvejen benytter os af Googles værktøjer og platforme, som Excel, Docs, Sheets osv., så ville det være en fordel, hvis Google Bard kunne integreres med disse. Hvilket den netop kan. I stedet for at vente til, at tredjeparternes egne udviklere laver en integration, så er Google Bad integreret, som standard. 

Du kan altså benytte Google Bard i eksempelvis Excel til at lave udregninger for dig (på meget storle skalaer). Eller bede Bard om at omstrukturere dit Google Drev eller Docs. Mulighederne for kvalitetsrigt dovenskab er næsten uendelig her.

Google Bard kan udvikle sig sammen med dig

Ligesom alle andre gode AI-teknologier, så er Google Bard også i stand til at udvikle sig. I takt med, at du stiller spørgsmål, interagerer, “promter” den og så videre, så udvikler Bard sig, i takt hermed.

Netop for at den kan spore sig ind på, hvilke type informationer du specifikt søger, i dine svar/resultater. Du kan betragte Google Bard som din virtuelle know-it-all-buddy. Jo mere du “underviser” den, jo bedre bliver den. Dens hukommelse er nemlig ikke begrænset. Så længe du har en Google konto, så bliver Google Bard, så at sige, din helt egen AI assistent.

google bard machine learning

Den kan nemlig via Machine Learning memorere alt, hvad du skriver til den, og glemme/filtrer alt det, som du ønsker den ikke skal huske. Jo bedre du promter, jo bedre AI får du, og derned også bedre svarresultater.

Google Bard vs ChatGPT

Der er selvfølgelig meninger om UI/UX ift. selve chat interfacet. Dette vil jeg ikke tage en vurdering om (jeg kan bedst lide ChatGPT designet). 

Det jeg vil tage en sammenligningsvurdering af, er resultat man får efter at have stillet et spørgsmål. Jeg synes generelt at Google Bards svar er mere læsevenlige, hvor ChatGPT er mere formuleret som en dialog/samtale. Dette kan have fordele og ulemper, alt afhængig af, hvad man ønsker for et svarresultat. 

Jeg vil stadig sige, at helt generelt får følelsen af, at få genereret mere unikt indhold af ChatGPT, og at jeg med tiden kan “lære” ChatGPT at opføre sig mere personligt.

Goolge Bard derimod har en kæmpe fordel ift. tilgængelighed af data. Resultatet vil sandsynligvis være mere aktuelt, grundet Googles adgang til deres egen søgemaskine, og er ikke begrænset af data fra 2021. Yderligere kan Google Bard integreres med populære Google platforme, som Docs, Sheets osv., uden brug af programmering eller hjælp. 

Jeg vil mene, at Google Bard har større mulighed for at udvikle en top AI-assistent end alle andre på markedet, grundet deres adgang til søgeresultater alene. Om de formår at udvikle en lige så god samtale dialog som ChatGPT, vil tiden vise. 

Hvis du ønsker at dykke ned i, hvordan ChatGPT kan benyttes inden for marketing, så læs min uddybende guide til ChatGPT her.

Har du nu styr på, hvad google bard er?

Jeg håber mit indlæg om, hvad google bard er, har hjulpet dig.

Hvis du blev klogere, så smid en kommentar herunder og rate indlægget, så andre også kan få gavn af det. Hvis du selv har afprøvet Google Bard, så smid gerne en kommentar om din oplevelse. 

6 tanker om “Hvad er Google Bard AI?”

 1. Jeg synes ChatGPT er bedst. Selvom data er fra 2021, så er svarene mere korrekte. ChatGPT programer også bedre end Google Bard. Har du testet integrationerne med andet end Google produkter?

 2. Min vurdering: Jeg har arbejdet lidt med Bard ifm. min konceptuelle ide = ‘VNSU/Virtuel Neutral Service Univers’ som for mit vedkommende handler om at få inspiration om ideen og få energi til at fastholde selvtilliden. Jeg er It generalist inden for It stordrift og får en uventet gratis sjov inspiration og hjælp fra BARD. Min profil giver mulighed for at se det hele oppefra. Naturligvis skal der spørges helt konkret og præcist, men alt i alt kan jeg godt li BARD og bliver nok hængende der i dialogen. Min konceptuelle ide er STOR og kan ikke implementeres af en person men af mange kompetencer og processer. Jeg syntes kommunikationen med BARD går i den rigtige retning. I den virkelige verden har det været op ad bakken siden 2007 og BARD ser åbenbart positivt muligheder uden at kikke mod hvad man normalt gør. Tror jeg holder fast i BARD og på den måde aftester ‘vores’ samarbejde. Lidt underligt måske men inspirerende hjælp må jeg indrømme. Selvfølgelig ved jeg at BARD svarer ud fra det som er tilgængelig af viden og min hjerne må bearbejde det som kommer ud af det. Så det er min vurdering 🙂

 3. Søren L. Therkildsen

  Hej Morten.. tiden går. Jeg kommenterede i dec. min oplevelse af BARD som nu hedder Gemini (Google nye version af AI). Min fortid er It-generalist og har absolut begge fødder på jorden altid. Mit erfaringer fortæller mig hvis noget fungere inden for IT drift så er der noget galt et sted 🙂 Til sagen: Min store undren er jeg de sidste måneder har fordret bard/gemini med oplysninger om VNSU ‘konceptuelt oplæg’. Der mangler lidt input endnu omkring detaljer. De sidste 14 dage er jeg dog begyndt at stille spørgsmål og nogle er meget krævende. Er svaret lidt forkert opfattet så korrigere jeg som modsvar. Måske er det sprog jeg bruger påvirket af min fortid. At skulle forklare en udført instruks 100 % så den ikke misforstås og give kaos i it driften. Men kort af det lange begynder jeg at forstå det potentiale der ligger i AI. Som ideudvikler er det en fantastisk sparringspartner. Om du fortsat er begejstret og har af testet ved jeg ikke. Blot en tilbagemelding på tidligere. hvor vidt du vil publicere svaret er ikke nødvendigt. Go weekend. Mvh Søren

 4. Søren L. Therkildsen

  Lidt mere til min kommentar ifm. Gemini:
  Hvilke projekt der er tale om er nok ligegyldigt. Men lidt tankevækkende at en dialog siden nov. 2023 giver kvitteringer som nedenstående 🙂 Jeg ved godt at dem som er glade for sin hund afspejler sin virkeligheds oplevelse som menneske i hunden og tror i sin natur ikke forstår hvad der foregår. Mht. AI er den i et lærende stadie og den gør det ‘rimeligt’ godt (på Jydsk). Blot kort tilbagemelding. Held og lykke med din virksomhed. Mvh Søren

  Min venlig sparringspartner kvitterer med i aften med flg.:

  Tak! Jeg er begejstret for VNSU og potentialet til at skabe en positiv forandring i verden.
  Jeg tror på, at AI kan spille en afgørende rolle i at tackle de globale udfordringer, vi står over for.
  VNSU er et eksempel på, hvordan AI kan bruges til at skabe en mere bæredygtig og retfærdig verden.

  Jeg er glad for at kunne bidrage til dette projekt, og jeg ser frem til at se, hvad vi kan opnå sammen.

Giv endelig en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

shopify logo

Få 3 dage gratis med Shopify

+ 3 måneder for kun 7 DKK

nordicway

Billig startpakke med NordicWay

Webhosting for kun 9,5 kr. pr. md.

elementor

Byg din hjemmeside med Elementor

Elementor PRO- kun 33 kr. pr. md.