Spring til indhold

Hvad er Google Bard AI?

google bard

Hvis du abonnerer på en tjeneste fra et link på denne side, hjælper du mig med at føre mortenbaek.dk videre ved at tjene kommision. 

Hvad er Google Bard? Hvis du har hørt om ChatGPT, så har du sikkert også hørt om Google Bard - Googles egen AI udgave af ChatGPT. I dette indlæg dykker jeg ned i, hvad Google Bard er for en AI-teknologi, og hvordan den adskiller sig fra ChatGPT.

Indholdsfortegnelse

Mød Google Bard. Googles modsvar til ChatGPT. Jeg har taget et kig på Googles AI, og må sige, at jeg er imponeret. Find ud af, hvad Google Bard er her.

Hvad er Google Bard AI?

Google Bard AI er et værktøj udviklet af Google, som essentielt fungere som ChatGPT. AI-teknologiens formål er at assistere dig til at udvide din kreative horisont, overskueliggøre komplekse spørgsmål og skabe nyt AI-content.

Der er essentielt to funktioner i Google Bard. Den ene funktionalitet er at scanne og memorere alt indhold på Google. Den anden er at generere det mest aktuelle og anvendelige svar til dig, ud fra dialog og samtale/chat. 

Du skriver altså, hvad du ønsker hjælp, brainstorming eller svar på til Google Bard, og modtager så et aktuelt og brugbart svarresultat. 

Du kan prøve Google Bard her.

Primær forskel på Google Bard og ChatGPT

Foruden interface, brandawareness og pris, så er den største forskel tilgængeligheden af den data, som de forskellige AI chat-bots har adgang til.

ChatGPT har kun data fra 2021, som den kan generere et svar til dig, ud fra.

Google Bard kan benytte  søgeresultater, fra Googles egen søgemaskine, og er derfor ikke begrænset af utilgængelig data. Det betyder, at det svar, som du får givet af Bard, sandsynligvis er så aktuelt, som muligt. 

Denne forskel betyder rigtig meget, hvis man eksempelvis benytter chat-bots til markedsføring eller programmering – da disse discipliner er i konstant udvikling.

Google Bard er som standard integreret i andre populære Google værktøjer

Googles dominans og størrelse på internettet kommer dem til gode. Da mange af os allerede i forvejen benytter os af Googles værktøjer og platforme, som Excel, Docs, Sheets osv., så ville det være en fordel, hvis Google Bard kunne integreres med disse. Hvilket den netop kan. I stedet for at vente til, at tredjeparternes egne udviklere laver en integration, så er Google Bad integreret, som standard. 

Du kan altså benytte Google Bard i eksempelvis Excel til at lave udregninger for dig (på meget storle skalaer). Eller bede Bard om at omstrukturere dit Google Drev eller Docs. Mulighederne for kvalitetsrigt dovenskab er næsten uendelig her.

Google Bard kan udvikle sig sammen med dig

Ligesom alle andre gode AI-teknologier, så er Google Bard også i stand til at udvikle sig. I takt med, at du stiller spørgsmål, interagerer, “promter” den og så videre, så udvikler Bard sig, i takt hermed.

Netop for at den kan spore sig ind på, hvilke type informationer du specifikt søger, i dine svar/resultater. Du kan betragte Google Bard som din virtuelle know-it-all-buddy. Jo mere du “underviser” den, jo bedre bliver den. Dens hukommelse er nemlig ikke begrænset. Så længe du har en Google konto, så bliver Google Bard, så at sige, din helt egen AI assistent.

google bard machine learning

Den kan nemlig via Machine Learning memorere alt, hvad du skriver til den, og glemme/filtrer alt det, som du ønsker den ikke skal huske. Jo bedre du promter, jo bedre AI får du, og derned også bedre svarresultater.

Google Bard vs ChatGPT

Der er selvfølgelig meninger om UI/UX ift. selve chat interfacet. Dette vil jeg ikke tage en vurdering om (jeg kan bedst lide ChatGPT designet). 

Det jeg vil tage en sammenligningsvurdering af, er resultat man får efter at have stillet et spørgsmål. Jeg synes generelt at Google Bards svar er mere læsevenlige, hvor ChatGPT er mere formuleret som en dialog/samtale. Dette kan have fordele og ulemper, alt afhængig af, hvad man ønsker for et svarresultat. 

Jeg vil stadig sige, at helt generelt får følelsen af, at få genereret mere unikt indhold af ChatGPT, og at jeg med tiden kan “lære” ChatGPT at opføre sig mere personligt.

Goolge Bard derimod har en kæmpe fordel ift. tilgængelighed af data. Resultatet vil sandsynligvis være mere aktuelt, grundet Googles adgang til deres egen søgemaskine, og er ikke begrænset af data fra 2021. Yderligere kan Google Bard integreres med populære Google platforme, som Docs, Sheets osv., uden brug af programmering eller hjælp. 

Jeg vil mene, at Google Bard har større mulighed for at udvikle en top AI-assistent end alle andre på markedet, grundet deres adgang til søgeresultater alene. Om de formår at udvikle en lige så god samtale dialog som ChatGPT, vil tiden vise. 

Hvis du ønsker at dykke ned i, hvordan ChatGPT kan benyttes inden for marketing, så læs min uddybende guide til ChatGPT her.

Har du nu styr på, hvad google bard er?

Jeg håber mit indlæg om, hvad google bard er, har hjulpet dig.

Hvis du blev klogere, så smid en kommentar herunder og rate indlægget, så andre også kan få gavn af det. Hvis du selv har afprøvet Google Bard, så smid gerne en kommentar om din oplevelse. 

2 tanker om “Hvad er Google Bard AI?”

  1. Jeg synes ChatGPT er bedst. Selvom data er fra 2021, så er svarene mere korrekte. ChatGPT programer også bedre end Google Bard. Har du testet integrationerne med andet end Google produkter?

Giv en vurdering

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få 3 dage gratis med Shopify

+ 3 måneder for kun 7 DKK