Spring til indhold

Shopify review 2024

shopify review 2023

Hvis du abonnerer på en tjeneste fra et link på denne side, hjælper du mig med at føre mortenbaek.dk videre via kommission. 

I dette Shopify review vil jeg dække alt, hvad du har brug for at vide om en af ​​de mest populære e-handelsplatforme på markedet. Efter min mening er Shopify absolut en af ​​de bedste e-handelsbyggere på markedet. Det er uendeligt fleksibelt, hvilket giver virksomheder al den frihed, de har brug for til at sælge en række digitale og fysiske produkter.

Indholdsfortegnelse

Shopify Review 2024 - Er Shopify det værd?

Lad os starte med det grundlæggende i dette Shopify review. Shopify er en E-handelsplatform, eller sagt på en anden måde, en webshop platform. Shopify tilbyder en lang række af brugervenlige features inden for design, webshopadministration til salg og forsendelse. Du har kraftfulde muligheder og funktioner til at sætte tempo på dit salg. Både ift. offline butik og online webshop.

Shopify er designet til nybegyndere inden for e-handel, og kommer derfor med et brugervenligt back-end system og en intuitivt drag and drop bygger til at designe dine sider.

For mere øvede digitale brugere har du også rig mulighed for at udfolde, eksempelvis programmering. Via Shopifys kode-editor har du adgang til deres egent skabelon-framework, kaldet “Liquid”. Shopify supportere også standard HTML og CSS.

Shopify har på nuværende tidspunkt omkring 4,5 millioner aktive webshop platforme i mere end 175 forskellige lande

Der er mange andre webshop platforme derude, men Shopify er uden tvivl hver at tjekke ud. Læs med her, hvor jeg og andre professionelle e-handlere tester og anmelder i dette Shopify review 2023. 

Hvordan virker Shopify? - kort Shopify anmeldelse

Det første du skal vide om Shopify er, at det er en hosted e-handelsplatform. Det betyder, at du ikke behøver en server selv, hvor dit website ligger. Eksempelvis når du hoster hos Simply eller One.com. Du kan direkt efra din web browser tilgp dit administrationspanel, og derfra administrere, opsætte, designe ordrebehandle mv. din webshop platform. 

Shopify har, via sin APP-store samme muligheder som eksempelvis WordPress/WooCommerce har med deres plugins. Antallet af moduler i Shopify stiger hurtigt, da flere og flere udviklere kommer til. 

Selv betaling kan du via Shopify tilknytte, så du heller ikke behøver at tænkte på andre tredjepartsudbydere, som Quickpay eller Bambora. En, alt-i-en-løsning så at sige, inden for e-handel. 

Levering og forsendelse er dog stadig noget, som du skal finde tredjeparter til. Heldigvis kommer Shopify med en nem API, så de bedste på markedet har allerede udarbejdet integrationer via Shopify App-store. 

Fordele og ulemper ved Shopify

Har du brug for et hurtigt overblik over fordelene og ulemperne ved at vælge Shopify, som webshop platform? 

Ud fra egen erfaring har jeg støt på mange fordele og ulemper, hvor fordelene overskygger suverænt. Læs udvalgte fordele fra mit Shopify review herunder:

Shopify fordele 👍

Shopify ulemper 👎

Hvordan dette Shopify review tester og anmelder

For at give dig den bedste indsigt i Shopify og derfor den mest brugbare anmeldelse, har jeg personligt testet utallige af Shopify webshops. Dernæst har jeg via netværk og brugerpaneler diskuteret Shopify på kryds og tværs gennem flere år. 

Dernæst gennemgås andre anmeldelseskilder, som Trustpilot, for at få andres perspektiv på Shopify. 

Dette Shopify review vil slutteligt afgive en score fra 1/10 på adskillige parametre, og præsentere en overordnet star-raiting fra 1/5. 

Shopify prissætning - hvilke plan er rigtig for dig?

Mens det er uoverskueligt nok at finde den rette webshop platform, har de fleste indehavere også et budget at forholde sig til. Hertil kommer de forskellige plan-løsninger, som Shopify tilbyder. Da mange forretninger har forskellige budgetter at arbejde med, tilbyder Shopify heldigvis forskellige prissætninger, så små, mellemstore samt store forretninger kan få mest ud af marketingkronerne. 

Dernæst er de udarbejdet således, at jo mere din webshop sælger, jo mere bevæger du dig mod næste pakke-løsningstrin. Så din forretning hele tiden er på den optimale Shopify prissætning. 

Hurtigt overblik over Shopify prissætning og planer

Som du nok bemærker, så betaler du et beløb hver måned, men hvad der især adskiller Shopify fra andre webshop platforme, er deres transaktionsgebyr. Som du kan se, falder gebyret jo dyere plan du vælger. Så essentielt er det et regnestykke du skal lave. Tage gennemsnittet af de webshops ordreværdi, og se, om en anden Shopify plan ville gavne dig mere. 

Shopify Starter Plan koster kun $5 pr. md. og ikke noget transaktionsgebyr. Det er fordi, at den plan ikke tilbyder en funktionel betalingsløsning endnu, hvor Shopify Payment eksempelvis er en nødvendig at tilknytte. 

Få det fulde overblik over Shopify planer her, eller læs videre herunder i mit Shopify review.

Anmeldelse af Shopify Starter Plan - $5 per måned

Shopify Starter Plan giver dig mulighed for at lave en Shopify webshop platform til en eksisterende hjemmeside eller side på sociale medier. Du har mulighed for kassefunktion til mange forskellige apps. Starter Planen har dog et stort transaktionsgebyr på næsten 5%.

Anmeldelse af Basic Shopify Plan - $29 per måned

Basic Shopify Plan er den billigste plan du kan vælge. Den egnes til små virksomheder, da der er produktbegrænsninger og et max antal brugere tilgængelig. Dog kommer pakken med fuld funktionalitet og mulighed for integration. Det betyder, at du med denne pakke kan få en funktionel webshop platform op at stå in no time. 

Transaktionsgebyret på 1,9% er også mere spiseligt end 5%, som i Starter Planen. 

Review af Shopify Plan - $105 per måned

Den næste plan er Shopify Planen, og er den mest populære. Den egner sig især til små- og mellemstore virksomheder. Du har uendelige produktenheder tilgængelig, op til 5 brugere og adgang til hele Shopifys funktionalitet. Transaktionsgebyret er en smule lavere, her på 1,8% ift. til 1,9%, som i Basic Planen. 

Du får desuden adgang til forsendelsesrabatter, standardrapportering mv. 

Anmeldelse af Advanced Shopify Plan - $299 per måned

Advanced Shopify Plan har ingen begrænsninger, foruden antallet af brugere du har mulighed for at oprette i back-enden. Her op til 15 stykker. Planen reducere desuden transaktionsgebyret yderligere til 1,6%. Denne plan egnes til forretninger, som har et jævnt antal ordre om måneden, så de $299 per måned dækkes uden problemer. 

Review af Shopify Plus - $2000 per måned

For de webshops, som har et højt antal ordre, meget trafik og er medvirkende til yderligere udvikling på Shopify, så er denne plan helt rigtig. Her får du nemlig fuld adgang til alt, hvad Shopify tilbyder. Det betyder også alle kildekode filer – også filer, som du i de andre planer ikke har adgang til. 

Dette Shopify review vil ikke dække Plus planen, da det kun er de største forretninger, som har brug for denne.

Månedlig eller årlig betaling

En ting, som er vigtig at nævne i mit Shopify review er, at det er en fordel at vælge at betale pr. år frem for pr. måned.

I de forskellige pakkeløsninger har du ofte muligheden for at vælge at betale pr. måned eller pr. år. Det giver dig besparelse helt op til 25%.

Det betyder, at du faktisk kan få en dyere plan end din nuværende, blot ved besparelsen du får ved at betale årligt. 

Shopify gebyr

Hvis du har læst forrige afsnit, så er omkostningerne for de forskellige Shopify planer ikke det eneste, som du skal betale for. 

Der er yderligere gebyrer at betale for dine transaktioner. Disse gebyrer kan variere fra land til land. Du kan i mange tilfælde reducere dine betalingsbehandlingsgebyrer ved at bruge den inkluderede Shopify Payments-mulighed i stedet for en anden processor.

Det højeste transaktionsgebyr er Shopify Starter pakken. Her skal du betale næsten 5% af hver transaktion. Det er en del. Dernæst reduceres transaktionsgebyret jo dyere pakkeløsning du vælger. 

Bemærk, at der, foruden Starter pakken, også tilføjes et fast gebyr i alle pakkeløsninger. I basic pakken betaler du altså:

$29 pr. md. + 1,9% af hver transaktion + 1,80 DKK.

Det månedlige beløb stiger, mens transaktionsgebyret reduceres, i takt med jo dyrere pakkeløsning du vælger. 

Shopify Payments review

Hvis du ønsker at holde dine transaktionsgebyrer så lavt som muligt, og ikke ønsker at bøvle med tredjeparts betalingsudbydere, som Quickpay og Bambora, så er Shopify Payments lige noget for dig. 

Denne bekvemme løsning eliminerer behovet for at oprette en tredjeparts betalingsudbyder med din butik. Det giver dig også mulighed for at acceptere alle former for større betalinger, lige fra kreditkortbetalinger til Apple og Google Pay.

En betalingsgateway plus indløser samlet i én pakke. Læs fordelene ved Shopify Payments herunder i mit Shopify review:

Fordelene er, at Shopify Payments eliminerer behovet for at oprette en tredjeparts betalingsudbyder med din butik. Det giver dig også mulighed for at acceptere alle former for større betalinger, lige fra kreditkortbetalinger til Apple og Google Pay.

Du holder dit transaktionsgebyr nede, mens du også kun har én udbyder, at forholde dig til. Slutteligt kan Shopify Payments aktiveres direkte fra dit administrationspanel, med et klik eller to. 

Ulempen er, at du ikke kan tilføje Mobile Pay eller Dankort. For Dankort skal du have en aftale med NETS. For at tilføje Mobile Pay kræves en aftale med en anden tredjepartsudbyder.

Jeg håber sandelig at Shopify får aftalt noget, så de kan få integreret Mobile Pay, som jo er blevet utrolig populær. 

Hvis du gerne vil aktivere Shopify Payments, så læs hvordan, i min komplette guide til Shopify her.

Ellers læs videre i mit Shopify review om den imponerende funktionalitet. 

Shopify anmeldelse og review: Imponerende funktionalitet

En af grundene til, at Shopify er en så overbevisende webshop platform, er dens evne til konstant at udvikle sig. Shopify udviklere, professionelle såvel som amatører producerer tonsvis af nye opdateringer, værktøjer og funktioner, som passer til nutidens e-handlere og webshopejere. 

Dernæst, så giver Shopify dig også alle de nødvendige funnktioner og egenskaber en webshop har brug for, allerede som standard. Så du behøver ikke bekymre dig om at skulle bruge tid, penge og kræfter på at integrere alverdens apps og moduler. 

Overblik: Shopify kernefunktioner

Shopify kan føles låst, hvilket det også er, hvis du er vant til at kode derudaf. Som standard, har du ikke mulighed for at dykke ned i selve funktionsfilerne. Kildekoden, som indeholder design og opsætning er tilgængelig via kode-editor. Du skal dog have kenskab til Shopifys egent skabelons-framework, kaldet liquid. HTML og CSS understøttes. 

Brugervenlighed i top med Shopify

Hvis du ligesom mig har brugt meget tid på diverse e-handelsplatforme, så er brugervenlighed relativt. 

Jeg har været webshop-admin på WooCommerce, Shopify, BigCommerce, Wix, Squarespace, Joomla og sikkert på et par håndkodet CMS-systemer. Brugvenlighed er enormt relativt, forsåtet på den måde, at man på ingen måde er enige om, hvad god UI/UX er. WooCommerce, efter min mening banede vejen for mange år siden – og er faldet af på den.

Shopify derimod har formået at skære tingene ud i pap. At give dig det, som er nødvendigt, og kun nødvendigt. Ikke andet. Det betyder, at administrationspanelet er overskueligt, enkelt og ligetil at benytte.  

Der er en menu i venstre side, og så har du content-delen på den resterende del. 

Shopifys website bygger er enorm inntuitiv, og er desuden en “what you see is what you get” editor. Du kan altså præcis se, hvordan dine ændringer/rettelser vil se ud live, på alle enheder, inden du reelt publicere. 

Shopify Backend

Skabeloner og designs

Tilgængeligheden af skabeloner og designs til din online butik er næsten uendelig. Hvis du vil betale for det.

Som standard følger 9 gratis temaer til din Shopify webshop platform med. Disse kan skræddersys og redigeres ret meget, især hvis du har kendskab til programmering (liquid, HTML og CSS). 

Hvis du går på opdagelse i Shopify’s temabibliotek vil du finde tusindvis af skabeloner og designs til din online butik. Alle temaer bliver jævnligt opdateret og gennemtjekket for sikkerhed mv., så du kan være sikker på, at din shop ikke bryder pludselig ned (som man jo nogle gange ser med WooCommerce). 

Alle temaer er 100% responsive, så du ikke behøver at bruge uendelig mange timer på at få dit website til at stå skarpt på alle enheder. 

Betaling, forsendelse og produktkatelog

Opsætning af produkter er ligetil. Du har i venstre sidemenu et punkt kaldet Produkter, hvor alle dine produkter oprettes. 

Hvis du ikke er vandt til at arbejde med e-handel, så kan det godt virke uoverskueligt. Der er mange felter og informationer med videre som skal udfyldes og tilføjes. Billeder, packshots, anmeldelser, pris, moms. Jeg kan blive ved. 

Det gode er, at du ikke skal bekymre dig om, at mangle at udgive nogle oplysninger, hvis du altså forholder dig til administrationspanelet, og udfylder alle felter. Shopify er nemlig 100% opdateret ift. det produkter skal fremvises på webshop platforme. 

Forsendelse, især i Danmark, kan godt føles uoverskueligt. Der er mange udbydere, som Shopify har ikke selv en perfekt forsendelsesløsning i Danmark endnu. Jeg vil anbefale Shipmondo, da du i den grad får meget for pengene. 

Hele betalingen på Shopify er til at overskue. Du kan benytte Shopify Payments, eller en tredjepartsudbyder selv. Bemærk, at hvis du benytter Shopify Payments, får du først udbetalt 2arbejdsdage efter trasnaktionen fra din kunde er gået igennem. 

Shopify App store

Ligesom WordPress og WooCommerce, så har Shopify et kæmpe fællesskab af udviklere og ildsjæle, som alle har i sinde at forbedre Shopify. Du har adgang til alt inde på deres App-store. Nogle moduler/apps er gratis, andre er betalte. Forskellen på WordPress og Shopifys bibliotek her er, at sikkerheden er langt større i Shopifys app-store. Du behøver sjældent at bekymre dig om, at apps ikke blive opdateret eller fejler. 

Jeg vil sige, at deres App store er noget som især sparker Shopify frem på listen over de bedste e-handelsplatforme. 

Shopify POS review

Kender du, eller kunne du forestille dig, hvor irriterende det måtte være, at forene økonomien fra din webshop med din fysiske butik. Til momsregnskaber, månedlige regnskaber, analyser osv.? Man kunne godt miste overblikket. Det er her Shopify POS kommer ind i billedet. 

Shopify POS (Point of Sale) er hardware og software udviklet af Shopify til at forbinde din fysiske butik med din webshop. Foruden at forbinde økonomien i din virksomhed, får du også adgang til lækre funktioner, som notifikation om lagermangel, qouter som skal holdes osv. 

Shopify POS koster fra $79 om måneden. 

Kundesupport

Du har umiddelbart to muligheder, når de kommer til kundesupport hos Shopify. 

Du kan “Do It Yourself”, og finde viden og hjælp på Shopifys eget hjælpecenter her. Selv på dansk. Her finder du artikler om stort set alt, hvad Shopify tilbyder i sit administrationspanel. Apps lavet af andre udviklere end Shopify kan du ikke finde hjælp til, da det ikke er udviklet af Shopify selv. Foruden tonsvis af artikler, så har de også en glemrende søgefunktion og F.A.Q. 

Din anden mulighed er at benytte deres 24/7 kundesupport. Om dagen kan du bruge live-chat, selv på dansk, og ellers kan du altid skrive til deres mailsupport. De svare som regel inden for et par timer, afhængig af din henvendelse. Hvis du har mulighed for at bruge deres live-chat, så vil jeg anbefale det. Dem, som sidder i deres supportcenter er også ret tekniske anlagt. 

Hvad siger brugeranmeldelserne?

Hvad siger Trustpilot i generelt om Shopify? Og hvordan er deres anmeldelse sammenlignet med Nicky og Charlotte? To Shopify brugere på forskelligt niveau og med forskellige marketingbaggrunde. Læs med her.

Nicky anmelder Shopify

nicky_bigcommerce
 1. Hvad kan du best lide ved Shopify?
  Som SEO og Google ekspert klapper jeg i hænderne, når administrationspanelet er brugervenligt, enkelt og lige til. Derfor er det en fornøjelse at arbejde med SEO og Google Ads i Shopify, da man altid ved, hvor de forskellige funktioner er i backenden.
  Dernæst, så er deres web bygger nem at arbejde med, selv for personer, som ikke just er designere. Her kan andre CMS-systemer , som WordPress/WooCommerce godt være svært at arbejde med, da de forskellige websites altid er skræddersyet på den ene eller anden måde.   
 2. Har du så også nogle negative tanker omkring Shopify?
  Nogle gange kan tingene være for låst. Jeg synes stadig, at nogle af de normale standard funktioner ift. e-handel mangler i deres løsning. Her er man nødsaget til at hente en App fra deres app-store. Mere tilføjes nok i fremtiden. 
 3. Hvilken webshop platform foretrækker du at arbejde med, hvis du måtte vælge selv?
  Shopify eller BigCommerce. De minder faktisk ret meget om hinanden, når man først har siddet med begge platforme.
 4. Hvis du selv skulle lave en webshop, hvilken platform ville du så vælge?
  For 5 år siden ville jeg nok sige WooCommerce, men tiderne er skiftet. I dag har man jo både Wix, BigCommerce, Magento, Shopify osv. Hvis jeg selv skulle stå for hele udviklingen, så ville mit valg nok være Shopify.

Nicky har givet Shopify, score:

4.5/5

Charlotte anmelder Shopify

charlotte
 1. Beskriv din første oplevelse med Shopify
  Jeg er art-director, så mit arbejde med e-handel og webshop platforme har hovedsageligt været gennem WooCommerce. Det har dog ændret sig meget de sidste par år, hvor Shopify virkelig har taget fart. Jeg kan huske, hvor skeptisk jeg var første gang jeg afprøvede Shopify. Jeg startede med at synes det var træls, at man var låst så fast. Nu elsker jeg det, for det er sjældent jeg får irriterende opkald fra mine kunder, angående fejl eller manglende opdateringer. 
 2. Hvad er det mest positive ved Shopify?
  Der er som sagt, rigtige mange positive ting ved Shopify, men det bedste må være det fælleskab, som Shopify har formået at skabe. Dem, som administrere de “gode” webshop Shopify platforme, har fået meget at sige ift. yderligere opdateringer på platformen. 
 3. Hvad er det bedste alternativ til Shopify?
  Ingen. Shopify er noget for sig selv, men WooCommerce synes jeg også kan en masse stadigvæk.
 4. Prøv at nævne nogle negative ting ved Shopify, hvis du kan?
  Som Art-director er jeg vandt til at designe i web byggere. Jeg synes dog det. stadig er frustrende, at være begrænset ift. det tema, som man har valgt. I modsætning til Elementor, som er meget mere åbent. 

Charlotte har givet Shopify, score:

4.5/5

Christian og Charlotte er meget enige i deres anmeldelse og score af Shopify. Lad os se, hvordan deres anmeldelse ser ud sammenlignet med brugerne på Trustpilot. 

Shopify reviews på Trustpilot

Mens jeg foretog ovenstående interviews til dette Shopify review, besøgte jeg også deres danske Trustpilot, for at tjekke anmeldelserne ud der.

Lad mig sige. Det så ikke godt ud, og det havde jeg faktisk også forventet. 

En score på 1,7 ud af 1.743 anmeldelser. 

Ser du, i Danmark brokker vi os faktisk ret meget, og roser sjældent. Det ligger måske til vores nationale kultur? I dont know, men danske trustpilot sider klare sig faktisk utrolig dårligt i forhold til vores naboer. 

Så nedenstående trustpilot side skal altså tages med et gran salt, da utilfredse Shopify brugere måske kommer her, når der er et problem, og skriver sjældent ikke, når problemet er fikset igen. 

Blot min mening. 🙂 

trustpilot shopify

Du kan også se et par eksempler på “utilfredse” anmeldelser herunder:

trustpilot shopify

Et eksempel mere:

trustpilot shopify

Og et sidste eksempel i dette Shopify review

shopify trustpilot

Jeg vil altid anbefale at tage fat i Shopify Support, såfremt du selv oplever et problem. De har en 24/7 åben support. 

Konklusion på Shopify review 2024

På trods af meget dårlige anmeldelser på den danske Trustpilot, vinder Shopify alligevel vej til vores e-handelshjerte. 

Shopify er en fremragende e-handelsplatform. Ikke alene er det en af de nemmeste platforme at bruge på det digitale marked, men det er også en af de mest funktionsrige og omfattende webshop platforme, der findes.

Via Shopifys egen app-store finder du uendelige muligheder til at booste din online butik. 

Med Shopify kan du nemt starte stort set enhver form for virksomhed, uanset om du vil sælge både online eller i butik. Du har også gode muligheder for at arbejde med Dropshipping. 

Selvom der er nogle ulemper ved Shopify, såsom dets dyre transaktionsgebyrer og lidt ugennemskuelige betalingsløsninger, så opvejer fordelene langt ulemperne efter vores mening. Hvis du leder efter en sikker, alsidig måde at begynde at sælge online på, er det svært at gå galt med Shopify.

Hvis du ønsker at lave din egen Shopify webshop platform, så læs min gode Shopify Guide 2023 her

Dette Shopify review giver 4,5 stjerne. 

4.5/5

Fulde anmeldelse af Shopify review 2024

 • Muligheder & features 10/10
 • Brugervenlighed 9/10
 • Prissætning 9/10
 • Skabeloner og design 9/10
 • SEO-venlighed 9/10
 • Programmering og kodning 8/10
 • Email marketing venlig 10/10
 • Betalingsmuligheder 9/10
 • Integrationsmuligheder 9/10
 • Sikkerhed 9/10
 • Kundesupport 9/10
Vores valg

2 tanker om “Shopify review 2024”

Giv endelig en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *