Spring til indhold

Hvilken webshop skal jeg vælge?

Hvilken webshop skal jeg vælge? - Find svaret her

At finde den bedste webshop platform kan være en uoverskuelig proces. Der er rigtig mange forskellige webshop-løsninger på markedet, og de har alle fokus på forskellige aspekter inden for e-handel. 

Så, hvilken webshop skal jeg vælge? Det er der desværre ikke et entydigt svar på. Du kan dog komme meget tæt på et endegyldigt svar ved at sammenligne webshops pris, funktionalitet samt brugervenlighed.

Hvilket er lige netop, hvad du kan her på siden.

Her sammenligner, anmelder og tester vi de mest populære webshops på markedet, så du kan finde den bedste webshop platform, for dig og din virksomhed. 

hvilken webshop skal jeg vælge

Du kan også læse dybdegående anmeldelser og tests af populære webshop platforme, som Shopify, Wix og WooCommerce. Læs alle anmeldelser ved at trykke på linket herunder. Derefter finder du sandsynligvis svaret på, hvilken webshop du skal vælge.

Sammenlign webshops og vælg den bedste platform

 • Muligheder & features 10/10
 • Brugervenlighed 9/10
 • Prissætning 9/10
 • Skabeloner og design 9/10
 • SEO-venlighed 9/10
 • Betalingsmuligheder 9/10
 • Sikkerhed 9/10
 • Kundesupport 9/10

Elementor + Woo

Læs anmeldelse her
 • Muligheder & features 9/10
 • Brugervenlighed 8/10
 • Prissætning 8/10
 • Skabeloner og design 8/10
 • SEO-venlighed 10/10
 • Betalingsmuligheder 9/10
 • Sikkerhed 9/10
 • Kundesupport 8/10
 • Muligheder & features 7/10
 • Brugervenlighed 9/10
 • Prissætning 9/10
 • Skabeloner og design 9/10
 • SEO-venlighed 7/10
 • Betalingsmuligheder 8/10
 • Sikkerhed 8/10
 • Kundesupport 9/10

Squarespace

Læs anmeldelse her
 • Muligheder & features 7/10
 • Brugervenlighed 9/10
 • Prissætning 9/10
 • Skabeloner og design 9/10
 • SEO-venlighed 6/10
 • Betalingsmuligheder 8/10
 • Sikkerhed 8/10
 • Kundesupport 7/10

Webshop – priser & bedømmelser

Hvilken webshop skal jeg vælge? Find svaret ved at tjekke vores webshop sammenligninger ud herunder:

Webshop platform Land Trustpilot Pris Support muligheder
Shopify 🇨🇦 1,4 ⭐️ fra 0 DKK Mail + telefon + chat
BigCommerce 🇺🇸 2,4 ⭐️ fra 29,95 USD/md. Mail + telefon
Wix 🇺🇸 1,8 ⭐️ fra 10 USD/md. Mail + chat
Squarespace 🇺🇸 1,3 ⭐️ fra 10 USD/md. Mail + chat
DanDomain 🇩🇰 4,6⭐️ fra 189 DKK./md. Mail og telefon
Magento 🇺🇸 4,0⭐️ Fra 0 DKK Mail + chat
PrestaShop 🇫🇷 3,2⭐️ fra 0 DKK Mail + chat
Salecto 🇩🇰 4,1⭐️ fra 0 DKK Mail + telefon + chat

Hvilken webshop skal jeg vælge - Shopify vs Wix?

Shopify eller Wix som webshop?

Shopify og Wix ligner hinanden ret meget. Det gjorde de ikke tidligere, fordi Wix ikke havde det store fokus på e-handel. Dette ændrede sig, da de offentliggjorde Wix Ecommerce – deres bud på en webshop platform – baseret på deres oprindelige Wix website selvfølgelig. 

Selvom begge har en 100% e-handelsplatform, hvor du både kan få serverplads, du kan anvende drag-and-drop webbygger, og integrere alverdens betalingsløsninger, ekstra moduler osv, så er der alligevel væsentlige forskelle. 

Generelt set, så er Shopify på et højere niveau, når det kommer til funktionalitet og muligheder. Shopify App-store er simpelthen bare bedre. Der findes flere moduler, bedre e-handelsløsninger og så vedligeholdes de hyppigere. 

Prismæssigt er Wix Ecommerce dog en smule billigere, men kan stadig løbe op i en forholdsvis høj pris, hvis du vil op og spille med de store webshops. 

Hvilken webshop skal jeg vælge - Shopify eller Wix Ecommerce?

Skillelinjen for hvorvidt du skal vælge Shopify eller Wix Ecommerce, synes jeg ligger på dit eget skill-sæt. Hvor god er du inden for e-handel og webdesign? 

Har du en lille idé om, hvad fragt, forsendelse, betalingsløsninger osv. handler om, så er Shopify det helt rigtige valg for dig. 

Hvis du derimod er 100% grøn inden for webdesign, e-handel og generelt online markedsføring, så er Wix et godt valg. 

Bemærk dog, at hvis du i fremtiden ønsker at flytte platform, så er dette 100% umuligt med Wix. Du er låst fast, og kan ikke tage dit website eller din webshop videre til en anden platform. 

Shopify er underlagt de samme begrænsninger, men designet er ofte noget nemmere at replikere, og indholdet kan nemmere eksporteres og importeres i et andet webshop-system. 

Hvilken webshop skal jeg vælge - Shopify eller WooCommerce?

Hvilken webshop er bedst - Shopify eller WooCommerce

Det eneste, som Shopify og WooCommerce i store træk har tilfælles, er at de begge er webshop platforme, eller rettere sagt e-handelsløsninger. Shopify er 100% en webshop platform, hvor WooCommerce er baseret på WordPress, og er faktisk derfor en tilføjelse til dit nuværende WordPress website. WooCommerce kan ikke stå alene, det kan Shopify. 

Der er mange forskelle på Shopify og WooCommerce, men en af de primære forskelle er prisen. Shopify koster noget, det kan du ikke komme udenom. WooCommerce kommer også, som regel, til at koste noget på sigt – hvad enten det er plugins, temaer eller assistance fra en webdesigner. 

Prisen betyder jo altid meget, når man skal vælge, hvilken webshop platform der er bedst for ens virksomhed. En anden væsentlig ting, er brugervenlighed. Hvor WooCommerce stort set giver dig fri adgang og frit spil, så er Shopify mere låst fast. Dette kan være en ulempe, hvis du er skarp til programmering og webdesign. Hvis du derimod ikke kender noget til kodning eller webdesign, så er Shopify 100% noget for dig.

Jeg vil altid anbefale dig, at starte med Shopify, hvis du er forholdsvis nybegynder inden for e-handel.

Du kan komme i gang, helt gratis og uforpligtende ved at bruge linket herunder:

Hvad koster Shopify og WooCommerce?

Shopify har forskellige pakkeløsninger alt efter hvor meget trafik, hvor mange ordrer, samt hvor mange brugere du forventer at få. Du kan se det fulde overblik over Shopify pakkeløsninger her.

WordPress og WooCommerce er som standard gratis, hvis du har et domæne og webhotel i forvejen. Det er dog sjældent, at man kan holde det 100% gratis, da man som regel har brug for diverse plugins til ens WooCommerce løsning, for at få en optimal og konverteringsrig webshop. 

Det kommer derfor meget an på, hvor mange funktioner du ønsker, hvor skræddersyet designet skal være, samt hvor mange ordrer du regner med at få.  

Hvordan fungerer Shopify og WooCommerce?

Hvis du ønsker at lære mere om, hvordan Shopify og WooCommerce fungerer, så har jeg skrevet fede og detaljerede guides til netop Shopify og WooCommerce samt en masse andre webshop platforme. Så vil du med garanti finde ud af, om du har fundet den bedste webshop platform for dig.

Bliv din egen marketingekspert nu, lav en webshop fra bunden og start dit online eventyr.

Open source vs. hosted løsning – hvilken webshop platform skal jeg vælge?

Er Shopify en hosted løsning?

En hosted løsning betyder, at du har serverplads der, hvor din webløsning ligger. 

Så når du opretter en Shopify webshop, så betyder det, at du får lov til at oprette den på Shopifys servere. Alt, hvad du opdaterer af billeder, videoer, tekst, produkter osv. ligger altså ikke på et webhotel, som du ellers skulle betale for. Dette er nemlig inkluderet i din Shopify plan.

Så når du køber et domæne, behøver du faktisk ikke at have et webhotel med i pakken, da du har serverplads hos Shopify. Betal blot for domænet, og spar penge.

En hosted løsning betyder også, at du ikke har adgang til alle core filer. Du har altså begrænset adgang. Dette kan være en ulempe for webdesignere, men kommer som regel dig til gode, som ikke er 100% tryg ved programmering. 

Er WooCommerce open source?

WooCommerce, ligesom WordPress, er open source. Det betyder, at du har adgang til alle filer, som du finder i WordPress og i WooCommerce.

Du har dog ikke en hosted løsning, og det betyder, at du selv skal ud og finde et sted, hvor du kan lagre dit website og webshop. 

Med andre ord skal du altså selv have et webhotel på det domæne, hvor din webshop skal ligge. 

Dette kan du gøre via Simply.com eksempelvis, som har ret gode og billige hostingpriser tilgængelige.

Når du har styr på dit webhotel, skal du selv installere WordPress og WooCommerce . 

Shopify vs BigCommerce og Magento?

Shopify vs BigCommerce

Hvilken webshop skal jeg vælge, tænker du nok, siden du har fundet vej til min hjemmeside.

Jeg vil dog allerede nu forsøge at overtale dig til ikke at vælge en BigCommerce løsning. 

Hvis du ikke allerede har indsigt i forskellige webshop platforme, og er i gang med at finde frem til, hvilken webshop platform du skal vælge, så er BigCommerce ikke noget for dig. 

BigCommerce, kontra Shopify, kræver nemlig ret dyb indsigt i kodning og webdesign. Der er ikke de samme drag-and-drop webbyggere, som du finder i Shopify. 

Du kan heller ikke bare tilføje en app i BigCommerce, som du nemt og enkelt kan i Shopify. 

Hvilken webshop skal jeg vælge - Shopify eller BigCommerce?

Shopify kan rigtig mange ting inden for e-handel. Det er ikke blot super brugervenligt, for der er nemlig også et kæmpe fokus på e-handel og konverteringsoptimering. Hvis du udelukkende vil have en webshop (ikke en blog), og har under 5.000 produkter, så vil jeg klart anbefale Shopify.

Du kan starte en gratis Shopify webshop, helt uforpligtende her.

BigCommerce er nok det største webshop system, som er anmeldt og testet her på mortenbaek.dk. Det kan rigtig mange ting, men brugervenligheden er ikke at råbe hurra for – du skal være bekvem med programmering og have indsigt i online adfærd, for at få mest ud af BigCommerce. 

Du kan læse mere om BigCommerce på deres egen hjemmeside her.

Læs anmeldelser og vælg derefter din webshop

Her kan du finde ud af, hvilken webshop du skal vælge. Læs dybdegående anmeldelser og tests af Shopify, Wix, Squarespace med flere.