Spring til indhold

Squarespace review 2024

squarespace review

Hvis du abonnerer på en tjeneste fra et link på denne side, hjælper du mig med at føre mortenbaek.dk videre via kommission. 

I dette Squarespace review viser jeg dig alt, hvad du har brug for at vide om en af ​​de mest brugervenlige og billigste website platforme. Jeg tester og vurdere alt fra funktionalitet, seo-venlighed, webbygger, webshop og meget mere.

Indholdsfortegnelse

Squarespace review - Er Squarespace det værd?

I flere år har Squarespace været et SaaS-baseret CMS-system, som tilbød blogging, website building og hosting. I skrivende stund tilbyder Squarespace nu også en e-handels platform – kaldet Squarespace Commerce. Med Squarespace Commerce har du alle muligheder for at opsætte en flot og funktionel shop. 

I dette Squarespace review vil vi snakke om prissætning, funktionalitet, muligheder for SEO og marketing, design samt meget mere for alt, hvad Squarespace har at tilbyde. 

Fordele og ulemper ved Squarespace

Før vi dykker ned i prissætninger, funktionalitet mv. så vil jeg give dig et hurtigt overblik over, hvorfor Squarespace har mange fordele, hvis du er forholdsvis ny inden for E-handel og gerne vil opsætte et website eller en webshop selv.

Squarespace fordele 👍

Squarespace ulemper 👎

Et hurtigt overblik af Squarespace

squarespace review

Squarespace er en amerikansk virksomhed med fokus på content management systems, webbyggere og webshops. Squarespace har eksisteret siden 2004, og er sidenhen vokset stille og roligt. De har offiliggjort adskillige opdateringer på deres platform gennem årene, hvor deres webbygger og cms-system i 2016 nok er de største opgraderinger.

Selvom Squarespace har højt fokus på brugervenlighed, funktionalitet og simpelthed, så er det ofte kreative personer, som musikere, artister eller modebloggere. Altså ikke eksempelvis online butikker.

Dette har dog ændret sig nu, hvor Squarespace er kommet med Squarespace Commerce – deres e-handelsløsning. Squarespace vil altså tilbyde en 360 graders website-bygger – og skal kunne anvendes uanset, hvad dit formål er. 

Som en 360 graders website-bygger tilbyder Squarespace også integrationer til populære platforme, som Facebook, Instagram, Twitter m.m. Hertil er adgangen til yderligere funktionalitet dog begrænset, hvor Shopify og WordPress har flere muligheder via deres app-store og plugins. 

Squarespace review: Brugervenlighed

At bygge et website eller webshop med Squarespace er meget ligetil. Du opretter en bruger, vælger din Squarespace plan, og følger derefter deres oprettelsestrin. Dashboarded, eller backenden, er opsat, som du er vant til, med en hovedmenu i venstre side, og indholdet i midten samt højre. 

Du kan tjekke din indbakke, eller din facebook annoncering. Alt sammen er tilgængelig i venstre sidemenu. Problemet er dog her, at du ikke har ret gode muligheder for funktionalitet, ud over punkterne i menuen. Ikke uden programmering. Dette er måske årsagen til, at Squarespace har så mange kunder af typerne: frisører, artister, musikere – simple websites. 

Deres webbygger er meget ligetil – de har for nyligt introduceret en drag and drop funktionalitet, som er meget efterspurgt i dag. Fordelen med Squarespaces webbygger er desuden, at den er live, ligetil og stensikker. 

Squarespace review: Prissætning

Førhen var Squarespace Commerce den eneste betalingsløsning tilgængelig via Squarespace CMS. Dette er dog ikke længere tilfældet. 

I stort set alle planer, som Squarespace tilbyder kan du integrere en betalingsløsning, som eksempelvis Paypal eller Stripe, men der er så ikke komplet e-handelssupport.  

Se en beskrivelse af alle 4 planer, som Squarespace tilbyder herunder.

Du kan også se og vælge en plan direkte fra Squarespace.com her.

Bemærk, at du kan spare 20-30%, hvis du vælger at betale årligt, i stedet for per måned. 

Squarespace plan: Personal - DKK 109/md

Personal planen fra Squarespace er den billigste plan, men kommer stadig med fuld funktionalitet, hvis du ønsker et “simpelt” website, uden forkromede formularer, animation osv. Perfekt for en lille nyopstartet virksomhed. Du kan stadig skræddersy og integrere dit Squarespace website efter ønske, såfremt du kan programmere. 

Du får desuden et gratis domæne med i planen.

Squarespace plan: Business - DKK 157/md

Squarespace Business – den mest populære plan – kommer med de samme funktioner og muligheder som Personal, men stadig med gode tilføjelser.

Du får adgang til analyser, e-handelsplatform med 3% transaktionsgebyr, checkout osv. 

Så stort set får du en lille online shop integreret oven på dit website. Hvis du ikke har ret mange salg lige nu, så er denne plan klart det bedste at starte ud med, hvis du kan leve med de 3% transaktionsgebyr.  

Squarespace plan: Commerce - DKK 184/md

Med Squarespace Commerce planen får du alle muligheder for at lave en shop, som kan omdanne besøgende til salg. 

Med yderligere funktionalitet som relaterede produkter, produkt vente-lister, rabatkoder m.fl. får du alt det, som skal til for at have en troværdig og salgsgenerende webshop. 

Hvis du på forhånd ved, at du vil lave en webshop, så anbefaler jeg denne løsning. Der er simpelthen funktioner som er uundværlige, når det kommer til moderne online salg. Eksempelvis ventelister på produkter, rabatkoder og integration til Google Ads er næsten en nødvendighed, for ikke at gå glip af salg. 

Squarespace plan: Commerce Advanced - DKK 334/md

Squarespace Commerce Advanced giver dig de samme muligheder som den ovenstående plan, blot med enkelte tilføjelser. 

Én af de mest væsentligste er Subscriptions. Altså en månedlig/årlig abonnement løsning.

Denne plan er perfekt for webshops, som sælger kurser eller anden form for abonnementsbetaling. Du har mulighed for at oprette et brugerunivers også, hvor du eksempelvis kan give rabat, baseret på brugernes købsafærd.

Squarespace review: Skabeloner og design

Selve designet i de skabeloner, som er tilgængelige er super flotte. Det skal Squarespace have ros for. De er unikke, brugervenlige og revolutionerne på hver deres måde. Desværre er antallet af tilgængelige skabeloner lav, og der bliver ikke ret tit tilføjet flere. 

De er fuld responsive, mobilvenlige og kan skræddersys til enten blogging, opskrifter, kunst osv. – slip kreativitet løs. 

Desuden er der meget forskel på de skabeloner, som er tilgængelige i Business og Personal planen, end i Squarespace Commerce. Heldigvis. Skabelonerne i Squarespace Commerce er meget mere fokuseret på salg, end design. Hvilket er præcis det, man gerne vil have. Penge i kassen. Samtidig med, at de er salgsfokuseret, synes jeg stadig designet og UX er imponerende. Muligheden for selv at tilføje funktionalitet er dog meget begrænset, uden kendskab til programmering. 

Squarespace review: SEO og marketing

Med Squarespace Business og Squarespace Commerce + Advanced får du fuld adgang til marketing tilføjelserne. 

Du har mulighed for de nødvendige SEO foranstaltninger, som SEO titles, metabeskrivelser, sitemaps og 301 redirects.

Du kan læse mere om SEO på Squarespace på deres egen hjemmeside her.

Hvis du ikke i forvejen ved noget som helst om online marketing, så har Squarespace et rigtig godt læringsmiljø til, hvordan du gør. 

Integrationer til populære sociale medier, som eksempelvis Facebook, Instagram og Twitter er også tilgængelig. Du kan desuden integrere til Pinterest og uploade produkterne direkte fra din Squarespace webshop til din Pinterest virksomhedsside. 

Abandoned Cart er kun tilgængelig i Squarespace Commerce Advanced, hvilket er ærgerligt, da det er en nødvendighed efter min mening på moderne danske webshops i dag. 

Endelig vurdering af Squarespace

Squarespace er en rigtig billig og overskuelig website løsning, hvis du er ny i faget. Du får en grundforståelse for digital markedsføring, uden at du behøver kendskab til nogle af disciplinerne i forvejen. 

Squarespace Commerce er en lige så fantastisk tilføjelse som det er en nødvendighed. At kunne tilbyde e-handelsplatforme i dag er et must, da mange webshops starter ud som “normale” websites. Med tiden transformere de så til webshops, og her kom Squarespace til kort, førhen. 

Hvor Squarespace kommer til kort er friheden og fleksibiliten. Hvis du ønsker yderligere funktionalitet så skal du enten hoste op med kronerne på udviklere eller lære det selv. Deres skabeloner og designs er rigtig flotte, men hvis du ønsker at tilføje yderligere funktionalitet, så kommer du hurtigt til kort. Du har nemlig ikke de samme muligheder, som du eksempelvis har med WordPress plugins eller Shopify App-store. Squarespace har ingen app-store eller plugins tilgængelige, hvilket betyder, at hvis det ikke er muligt i forvejen, så er det højst sandsynligt heller ikke en mulighed overhovedet. 

Som sagt, så er Squarespace en rigtig fin løsning, hvis du lige er startet med online marketing, eller hvis du ønsker en hurtig artist side. Alle standard funktioner, som blogging, webbygger og hosting er inkluderet.

Derfor får Squarespace 4 ud af 5 stjerner. 

4/5

Fuld anmeldelse af Squarespace

Squarespace

Læs anmeldelse her
  • Muligheder & features 7/10
  • Brugervenlighed 9/10
  • Prissætning 9/10
  • Skabeloner og design 9/10
  • SEO-venlighed 6/10
  • Betalingsmuligheder 8/10
  • Sikkerhed 8/10
  • Kundesupport 7/10

Jeg håber du fandt min Squarespace anmeldelse brugbar. Hvis du ikke er overbevidst om, hvorvidt Squarespace er noget for dig, så kan du prøve at læse mit Shopify review her

2 tanker om “Squarespace review 2024”

Giv endelig en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *