Spring til indhold

Shopify Payments guide

Shopify Payments

Hvis du abonnerer på en tjeneste fra et link på denne side, hjælper du mig med at føre mortenbaek.dk videre via kommission. 

Shopify Payments er en simpel betalingsmetode, som ikke kræver aftaler med andre tredjepartsudbydere, end Shopify. Jeg giver dig her et indblik i, hvad det koster, hvordan det opsættes på din Shopify webshop samt hvilke typer kort Shopify Payments tilbyder. Ønsker du at tilkoble mobilepay til Shopify, så viser jeg dig også, hvordan du gør dette, slutteligt i dette brevkassesvar.

Indholdsfortegnelse

Shopify Payments kan nemt opsættes i takt med, at du opsætter din Shopify Webshop. Før du dog aktivere Shopify Payments, så er det vigtigt, at du ved, hvad det indebærer, hvad det koster og hvilke typer kort, dine kunder kan anvende. 

Hvis du ønsker at lære, hvordan du selv laver en Shopify Webshop, så læs min guide her.

Shopify Payments har altså sine fordele, men kommer også med et par ulemper. 

Shopify Payments - fordele og ulemper

Først fordelene ved Shopify Payments, så ulemperne. 

Shopify Payments fordele 👍

Shopify Ulemper 👎

Hvad er Shopify Payments?

Lad os først dykke ned i, hvad Shopify Payments er, inden du begynder at aktivere betalingsløsningen.

Om Shopify Payments

Shopify Payments er en betalingsløsning specielt udviklet til Shopify-ejere, der ønsker en problemfri og sikker måde at modtage betalinger på deres onlinebutikker. En betalingsløsning, hvor du altså direkte betaler til Shopify, for dine transaktioner på din Shopify webshop. 

Denne integrerede betalingsgateway giver handlende mulighed for at acceptere forskellige betalingsmetoder, herunder kreditkort, betalingsapps og endda lokale betalingsmetoder afhængigt af landet. 

En af de væsentlige fordele ved SP er, at det eliminerer behovet for en tredjepartsløsning og forenkler betalingsprocessen. Handlende behøver altså ikke bekymre sig om at anvende separate betalingsgateways eller betalingsudbydere, da alt er indbygget i Shopify-platformen.

Hvad koster Shopify Payments?

Du har tre pakkeløsninger at vælge imellem, som angiver forskellige priser for Shopify Payments. Shopify Payments prisen afhænger altså af, hvilken Shopify plan du er på.

Hvad du skal ligge mærke til, er selvfølgelig den månedlige prisforskel, men også kreditkortgebyret ved onlinebrug.

Shopify trækker nemlig en procentdel plus et fast gebyr for hver online transaktion der foretages på din Shopify webshop. 1,6% – 1,9% + 1,80 kr. pr. transaktion lyder ikke af meget, men kan blive omkostningstungt, hvis du eksempelvis sælger biler. 1,9% af et 3-4 cifret beløb bliver pludselig en del. 

Se de forskellige pakkeløsninger for Shopify her:

Så lav et regnestykke inden du vælger din pakkeløsning. Hvor meget koster det dig, hvis du eksempelvis har 20 transaktioner pr. dag, hver med en gennemsnitlig ordreværdi på eksempelvis 200 kr. 

Du kan også benytte min Shopify pris beregner her, for at se, hvad du præcis skal betale for en Shopify webshop.

Hvilke kort anvendes med Shopify Payments?

Nedenstående betalingskort kan benyttes af dine kunder:

 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • Maestro
 • UnionPay
 • ApplePay
 • GooglePay

Sådan opsættes Shopify Payments i Shopify

For at aktivere Shopify Payments på din Shopify webshop, skal du tilgå administrationspanelet, og trykke på “Indstillinger” nederst til venstre.

Tryk derefter på fanen “Betalinger” i venstre sidemenu. Tryk derefter på “Fuldfør kontoopsætning”. 

For at aktivere SP, er det nødvendigt, at du udlevere oplysninger om din virksomhed, personlige oplysninger samt bankoplysninger. 

Indtast først virksomhedsoplysningerne. 

Indtast dernæst dine personlige oplysninger (på ejeren af virksomheden).

De sidste oplysninger du skal er faktureringsopgørelse, bankoplysninger samt acceptere vilkår og betingelser. Tryk på “Fuldfør kontoopsætning” når du er færdig. 

Slutteligt skal du oprette en sikker totrinsgodkendelse. Du kender sikkert denne form for sikkerhed på sociale medier eller andre platforme. Totrinsgodkendelse er eksempelvis fingeraftrykgodkendelse eller adgang via pushmeddelelser. 

Tryk på”Opsæt totrin”. 

Indtast dit mobilnummer og tryk på “Send godkendelseskode”. Indtast derfefter koden og tryk på “Slå til”. 

Sådan. Du har nu opsat totrinsgodkendelse. Download eventuelt dine koder, så du har dem gemt et sikkert sted. Tryk på “Fortsæt” når du har downlaoded dem. 

Sådan! Du har nu opsat Shopify Payments på din Shopify webshop. Nemt, ik? 

Du kan altid se, hvor meget du betaler under “Indstillinger” og så under fanen “Betalinger”. 

Bemærk, at jo højere Shopify plan du har, jo billigere bliver Payments. For at få et overblik over de forskellige planer fra Shopify, så kan du anvende min Shopify pris udregner her. 

Mobilepay i Shopify

Hvis du ønsker at have mobilepay som betalingsmulighed i din Shopify, så læs med herunder, hvordan du gør. 

For at tilkoble mobilepay til din Shopify webshop kræves en aftale med en tredjepartsudbyder. Det kan du ikke komme uden om, i skrivende stund. Shopify Payments og Mobilepay spiller desværre ikke sammen, og lige un ser det ud til, at det heller ikke kommer til at ske, inden for den næremste fremtid. 

Jeg anbefaler derfor en af nedenstående udbydere:

 • Quickpay
 • Shipmondo

Læs med herunder, hvordan du opsætter mobilepay på din Shopify webshop med enten Quickpay eller Shipmondo. 

Opsæt mobilepay på Shopify med Quickpay

For at opsætte mobilepay skal du have en aftale med en udbyder, som gør dette muligt. Dette kan du eksempelvis ved hjælp af Quickpay.

Quickpay tilbyder deres egne betalingsløsninger og gateways, og har derfor deres egne priser du skal forholde dig til. 

Du kan læse mere om Shopify, mobilepay og Quickpay her.

Opsæt mobilepay på Shopify med Shipmondo

Shipmondo er ikke kun en en hpndtering af fragt og forsendelse. Shipmondo tilbyder nu Shipmondo Payments, som kan integreres med Shopify. I Shipmondo Payments kan Mobilepay inkluderes – hvilket betyder, at du via Shipmondo altså kan tilbyde Mobilepay som betalingsløsning på din Shopify webshop.

Husk, at Shipmondo er en tredjepart, hvorfor du skal forholde dig til deres priser inklusiv dine udgifter for Shopify. 

Læs mere om, hvordan Mobilepay tilknyttes Shopify på Shipmondos hjemmeside her.

Jeg håber denne guide hjalp dig til at vælge den rigtige betalingsløsning til din Shopify webshop. Smid gerne en kommentar eller raiting af guiden herunder. 

4 tanker om “Shopify Payments guide”

  1. Hej Helena,

   Tak for din henvendelse. Det kan være svært at imødekomme din kunde i Singapore, hvis vedkommende ønsker at betale med et offline kreditkort. Det kan kun lade sig gøre fysisk, at betale med et offline kreditkort, og fungere derfor ikke digitalt – altså kan det ikke benyttes på et website.
   Jeg ser desværre ikke andre muligheder, end at anmode om en betaling via digitale muligheder.
   Alternativt, kan du sende en faktura afsted via e-mail – det giver vedkommende mulighed for at betale på mange forskellige metoder – altså kan vedkommende gå direkte i banken og betale den. Håber du finder ud af det Helena.

   Med venlig hilsen,
   Morten Bæk

Giv endelig en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

shopify logo

Få 3 dage gratis med Shopify

+ 3 måneder for kun 7 DKK

nordicway

Billig startpakke med NordicWay

Webhosting for kun 9,5 kr. pr. md.

elementor

Byg din hjemmeside med Elementor

Elementor PRO- kun 33 kr. pr. md.