Spring til indhold

ChatGPT marketing guide

chatgpt

Hvis du abonnerer på en tjeneste fra et link på denne side, hjælper du mig med at føre mortenbaek.dk videre via kommission. 

ChatGPT marketing er et begreb, som vil blive mere og mere populært. AI-teknologien har taget verden med storm og du skal følge med. Bliv klogere på, hvordan du kan anvende ChatGPT i din marketing og spare penge, tid og kræfter.

Indholdsfortegnelse

ChatGPT marketing er blevet et utrolig populært begreb, fordi der er så mange fordele at hente. Den bagvedliggende teknologi ved ChatGPT er simplethen så imponerende på mange områder.

Mange frygter, at ChatGPT kommer til at overtage jobs inden for marketing, som eksempelvis: tekstforfatning, SEO-arbejde og programmering.

Jeg er dog ret overbevist om, at dette ikke kommer til at ske. I stedet, så burde vi marketings-godtfolk tage imod sådanne teknologier med åbne arme, og omfavne det. For ChatGPT kan faktisk hjælpe din virksomhed på flere områder inden for marketing.

Før vi dykker ned i, hvordan du kan anvende ChatGPT i din marketing, så er det nødvendigt du ved, hvad værktøjet egentlig er.

Hvad er ChatGPT?

ChatGPT er en chat platform, baseret på dialog og et advanceret læringssystem. Du stiller spørgsmål, og chatten giver dig svar. En såkaldt Chat AI.

Virksomheden bag værktøjet hedder OpenAI, og ChatGPT er deres mest populære produkt. Og det er ganske gratis og helt åben til afbenyttelse. 

Formålet med at anvende ChatGPT er, at værktøjet giver brugbare og databaseret menneskeligende svar. Disse svar genereres hovedsageligt ud fra to kriterier: enorme mængder af datalogs, som indeholder viden fra internettet siden november 2021 samt hvordan spørgsmålene stilles.

Det betyder, at teknologien og svarene bliver mere og mere korrekte, jo mere ChatGPT anvendes. Netop derfor er det en væsentlig fordel for OpenAI, at åbne op for værktøjet til fri afbenyttelse. De ønsker selvfølgelig at lave et så godt produkt, som muligt.

Vi kan jo, for sjov, give ChatGPT mulighed for at svare, hvad den er for en størrelse selv.

chatgpt marketing

Fordele ved at bruge ChatGPT marketing

  • ChatGPT marketing kan give menneskelignende svar, og er derfor ideel inden for kundeservice. Eksempelvis til chat-moduler på websites.
  • Kan generere specifikke svar, hvis de rigtige spørgsmål stilles. Derfor kan ChatGPT benyttes til inspirationskilde inden for tekstforfatning og content creation.
  • Gemmer tidligere samtalehistorikker, og optimere på baggrund af disse data. ChatGPT giver dig derfor en bedre og bedre oplevelse, i takt med at du benytter den.
  • Kan benyttes til programmering. ChatGPT kan programmere inden for alle sprog, som der er data på, fra november 2021 og tidligere. Bemærk, at koden ikke altid er 100% optimal, og bør derfor anvendes, hvis du i forvejen har kendskab til kodning.

ChatGPT marketing - brug det

Start med at oprette en gratis bruger på chat.openai.com her.

Bemærk venligst! Der er enorm mange der lige nu benytter deres platform, hvorfor deres servere ofte er overlastet. Derfor er der ofte ventetid på platformen, inden det kan anvendes.

Når du har oprettet en bruger logger du blot ind igen her.

I venstre side har du dine forskellige samtaler du har startet samt chathistorikken. I midten og højre side af skærmen har du selve chatten. Slutteligt, har du i bunden et tekstfelt, hvor du kan stille dine spørgsmål.

chatgpt marketing

Hvis din skærm er hvid, betyder det blot, er du er i “Light mode”. Du kan trykke på “Dark mode” for at skifte til mørk skærm, afhængig af, hvilket UI der passer bedst til dig.

For at starte en chat trykker du på “New chat” oppe i venstre hjørne.

Hvis du ikke har prøvet ChatGPT før, så synes jeg du skal prøve at starte nogle forskellige samtaler. Skriv, hvad end du har på hjertet, eller er nysgerrig omkring. Eksempelvis:

chatgpt marketing

Som du kan se, skal den nogle gange hjælpes på vej. 🙂

Så vi kan generelt anvende ChatGPT til at gøre os en smule klogere eller indhente inspiration.

Hvis vi indstiller vores fokus mere mod markedsføring, så er det interessant at kigge på, hvor vi kan bruge værktøjet til at optimere. Jeg har kigget på flere aspekter, og dem vil jeg gennemgå herunder. Slutteligt, vil jeg også give et overblik over, hvor jeg personligt synes det er farligt at anvende ChatGPT.

ChatGPT marketing - programmering

Som skrevet tidligere, så kan ChatGPT anvendes til programmering inden for alle sprog, som der er data på fra november 2021 og tilbage.

Hvorvidt koden er 100% optimal ift. din virksomheds struktur, andre integrationer mv. skal du selv have styr på.

Jo mere dine spørgsmål baseres på personlig data, jo mere snæver bliver svaret – hvilket ikke nødvendigvis er godt. Derfor anbefaler jeg, at du har en smule erfaring med programmering inden du begynder at anvende ChatGPT til dette.

 

Programmer en jobportal med ChatGPT

I dette tilfælde, vil vi anvende ChatGPT til at lave en prototype på en jobportal. En platform, hvor man altså skal kunne søge efter ledige jobs. Jeg vil kun anvende HTML, CSS og Javascript i dette eksempel.

Det første jeg beder om, er derfor om den kan skrive koden til en jobportal i de repræsenterede programmeringssprog.

chatgpt kodning

Da en jobportal er baseret på flere aspekter, såsom en database, hvor logins, jobs mv. lagres, kan den derfor ikke levere en færdig løsning. ChatGPT giver mig dog alligevel et nødvendigt brudstykke. Nemlig selve HTML koden, som indeholde selve skabelonen og mit user-interface.

Denne kode kopiere jeg ind i min fortrukne editor, eksempelvis Sublime Text, og navngiver den index.html.

Denne kode vil give et resultat, som ser nogenlunde således ud:

chatgpt kode

Ikke just indbydende. Heldigvis skrev jeg jo også CSS som sprog som måtte anvendes. Derfor kommer ChatGPT også med et eksempel på styling af min jobportal. Jeg kopiere nedenstående css og indsætter i et dokument, som jeg navndøber styles.css.

kode med chat ai

Hvis vi skyder det op, vil det se således ud:

jobportal med chat ai

Det ser straks bedre ud. Vi løber dog hurtigt ind i nogle problemer. Søgefunktionen virker ikke. Netop derfor skrev jeg også javascript, da vi netop kan benytte javascript til at få søgefunktionen til at genere resultater. Denne kode kom ChatGPT dog ikke med i første omgang.

Jeg spørger derfor, om den kan få søgefunktionen til at virke.

Jeg får følgende kode, som jeg indsætter i et dokument, og navngiver det script.js.

chatgpt marketing jobportal

Nu virker søgefunktionen, men det er svært at få en reelt følelse af funktionaliteten, unden noget indhold.

Jeg spørger derfor, om den ikke kan oprette tre fiktive jobs:

chatgpt kodning

Jeg ønsker at visualisere mit user interface lidt mere. Så jeg beder også om at den skal indsætte tre billeder.

programmering ai

Når jeg har indsat og opdateret koden, får jeg følgende resultat:

jobportal ai

Konklusion på jobportal i ChatGPT

Stadig lang vej, men allerde nu har vi en funktionel jobportal, hvor man som bruger kan søge blandt de jobs, som er oprettet.

Det næste skridt, vil være at implementere en database, hvor alt data om jobs, tilgængelighed, ansøgninger, logins mv. kan lagres og benyttes.

Dette kan ChatGPT ikke hjælpe med, da det bl.a. kræver en fysisk server at have databasen på. Dernæst, så er det nemmere at anvende CMS-systemer, som WordPress, Shopify mv.

Ovenstående eksempel skulle blot vise dig, hvordan ChatGPT kan anvendes i forbindelse med programmering.

Anvend ChatGPT til kundeservice

Hvis vi bliver inden for det tekniske, så kan teknologien bag ChatGPT anvendes til at optimere din kundeservice.

Hvis du eksempelvis har et website, hvor du bruger lang tid på at besvare diverse e-mails, eller kundeservice på den ene eller anden måde er et tidskrævende aspekt, så kan du måske optimere processen.

I dette eksempel vil jeg vise dig, hvordan du kan integrere lignende teknologier til dit website, og anvende den med en chat-bot. Hvis du ønsker at anvende den teknologi, som OpenAI har udviklet, kan du læse deres API dokumentation her.

Eksempel med chatbot.com kommer snart

ChatGPT i E-mail marketing

Forkortede E-mails i dine kampagner eller automations. Hvis du eksempelvis har skrevet meget lækkert content i et nyhedsbrev, og du har behov for at forkorte det, men finder processen en smule svært. Hvad skal skæres væk?

Du kan få ChatGPT til at give dig et forkortet eksempel, som kan give dig den manglende inspiration. Når jeg skriver inspiration, så er det fordi, at du stadig skal tjekke svaret igennem.

Hvis du i længere tid anvender denne metode, bliver ChatGPT også bedre til at give netop de svar, som du ønsker. Måske du med tiden tør at lægge mere ansvar væk fra skuldrene, og blot copy-paste svaret ind. 🙂

For at få en forkortet udgave af dit nyhedsbrev, beder du blot ChatGPT om følgende:

Forkort venligst dette nyhedsbrev for mig og kopiere nyhedsbrevet ind.

Eksempelvis:

email chatgpt

Så har du en forkortet udgave. Du kan også benytte ChatGPT som inspirationskilde. Eksempelvis, kan du spørge ChatGPT om at lave et nyt nyhedsbrev til dig, baseret på dit forrige.

email chatgpt

Hvad du IKKE skal bruge ChatGPT til

Der er mange emner at at nævne, som ChatGPT ikke skal anvendes til. Jeg vil nævne to discipliner inden for markedsføring, som mange frygter kan ske. Nemlig, at AI teknologien vil overtage jobs inden for SEO og tekstforfatning. Jeg vil give dig mit perspektiv på, hvorfor jeg ikke synes ChatGPT bør anvendes til disse discipliner.

Anvend ikke ChatGPT til SEO

Nej. Jeg vil ikke anbefale, at bede ChatGPT om at lave SEO-tekster til dig. Eksempelvis, vil jeg ikke bede eksempler som disse eller lignende:

Lav et indlæg om Shopify, som rangeret godt på Google eller Lav en produkttekst til dette produkt som vil rangere godt på Google.

Da ChatGPT først og fremmest basere sine svar på data, som lægger fra før november 2021, får du ikke teknologien til at fokusere på aktuelle ranking-faktorer. For det andet, så der er ikke taget højde for den fulde kontekst eller teknisk SEO for den sags skyld. Hvad skal være H1, H2. Hvad vil være bedre som billede eller video.

Derfor er det vigtigt, at du anvender ChatGPT som inspirationskilde.

Anvend ikke ChatGPT til tekstforfatning

Samme anbefaling gælder, hvis du ønsker at genererer indhold til et katalog, hjemmeside eller studieopgave. ChatGPT er måske ret bulletproff ift. grammatik på engelsk, men har stadig mangler på dansk. Eksempelvis er slang og kontekst ikke på dybe nok niveauer.

Derfor skal du aldrig copy-paste noget fra ChatGPT, uden først at læse indholdet igennem og tage stilling til det.

F.A.Q. om ChatGPT

ChatGPT kan hjælpe med at forbedre brugeroplevelsen på dit website, øge kundetilfredsheden og reducere tidskrævende manuelle opgaver. Den kan også hjælpe med at besvare spørgsmål døgnet rundt, hvilket kan forbedre kundeservice og øge salget.

 

ChatGPT fungerer ved at analysere spørgsmål fra brugere og give relevante svar ved hjælp af avanceret NLP-teknologi. ChatGPT lærer hele tiden og forbedrer sine svar, jo mere den bruges.

 

Der er forskellige måder at implementere ChatGPT på dit website afhængigt af platformen og chatbot-løsningen. Du kan vælge at bruge Dialogflow, Botpress, eller en anden tredjeparts chatbot-løsning, og derefter integrere den med dit website ved hjælp af API eller plugins.

 

Ja, ChatGPT kan integreres med andre platforme som sociale medier og mobilapps ved hjælp af API’er og SDK’er. Det er en fleksibel og skalerbar chatbot-løsning, der kan tilpasses til forskellige platforme og behov.

 
 
shopify logo

Få 3 dage gratis med Shopify

+ 3 måneder for kun 7 DKK

nordicway

Billig startpakke med NordicWay

Webhosting for kun 9,5 kr. pr. md.

elementor

Byg din hjemmeside med Elementor

Elementor PRO- kun 33 kr. pr. md.