Spring til indhold

Top 10 bedste WordPress plugins

bedste wordpress plugins guide

Hvis du abonnerer på en tjeneste fra et link på denne side, hjælper du mig med at føre mortenbaek.dk videre via kommission. 

Jeg giver dig her en liste over de 10 bedste WordPress plugins. Der findes tusindvis af plugins til WordPress, og det kan være svært at gennemskue, hvilke der er pengene værd og giver din WordPress hjemmeside det bedste udbytte. Her får du top 10 bedste WordPress plugins.

Indholdsfortegnelse

5
(2)

Der findes et hav af WordPress plugins. WordPress udbyder næste 60.000 gratis plugins. Mange af dem, er dog slet ikke tiden værd. 

Der findes lige så mange pro- og premium WordPress plugins, og der kan du også nemt brænde dine penge af, uden egentlig at få et godt udbytte. Tro mig. Gennem min tid har jeg selv brændt mange penge af på dårlige plugins.

Derfor giver jeg dig her et overblik over de 10 bedste WordPress plugins, fordelt på sikkerhed, GDPR, SEO, Web bygger mv. 

Før vi dykker ned i listen, så vil jeg kort forklare, hvad et WordPress plugin er.

Hvad er et WordPress plugin?

Et WordPress-plugin er en softwaretilføjelse, der integreres i WordPress-platformen for at udvide dens funktionalitet eller tilføje nye funktioner. Disse plugins er afgørende for at tilpasse og forbedre en WordPress-hjemmeside, hvilket gør dem til et uundværligt værktøj for webudviklere og hjemmesideejere. Med et bredt udvalg af plugins til rådighed, kan brugere nemt tilføje forskellige funktioner som SEO-optimering, sociale medieintegration, kontaktformularer, sikkerhedsforanstaltninger, og meget mere.

Plugins er designet til at være brugervenlige, hvilket gør det muligt for selv ikke-tekniske brugere at implementere komplekse funktioner uden at skulle skrive kode. De kan installeres og konfigureres direkte fra WordPress’ administrationspanel. Dette gør WordPress til et endnu mere kraftfuldt og fleksibelt værktøj for webstedsejere, der ønsker at skræddersy deres hjemmesider til specifikke behov og præferencer.

Når du skal vælge og installere et WordPress plugin, så er det vigtigt, at du forholder dig til følgende inden du går i gang:

  1. Er pluginnet kompatibelt med din WordPress version
  2. Hvornår blev pluginnet sidst opdateret
  3. Er pluginnet gratis eller kommer det kun som Premium (betalt)

Top 10 bedste WordPress plugins

Her er listen over de 10 mest anbefalede WordPress plugins. Nogle er gratis, og andre skal du betale for.

  1. WordFence
  2. Yoast SEO
  3. WooCommerce
  4. Elementor web bygger
  5. WP Rocket
  6. Imagify
  7. Jetpack
  8. Contact Form 7
  9. Grativty Forms
  10. MonsterInsights

Læs mere om hver enkelt WordPress herunder.

Bedste WordPress plugin - WordFence

WordFence er et sikkerhedsplugin, som i den grad er funktionel i deres gratis version. WordFence scanner dit website for malware og andet skadelige scripts. Du kan desuden opsætte 2-faktor-godkendelses login med pluginnet. 

Bedste WordPress plugin - Yoast SEO

Yoast SEO er det mest populære SEO-plugin til WordPress og WooCommerce. I deres gratis verison kan du nå rigtig langt. Opsæt meta titles, metabeskrivelser, fokus søgeord, analysere dine sider, indlæg, produkter og meget mere. 

Med Yoast SEO Premium får du adgang til Schema implementering

Bedste WordPress plugin - WooCommerce

WooCommerce er et plugin, som tilføjer hele webshop delen på din WordPress hjemmeside. Få adgang til at oprette produkter, forsendelse, moms, tilføje betalingsgateway og meget mere. Der findes et hav af plugins bare til WooCommerce samt en masse temaer. 

WordPress er 100% gratis at installere og opsætte. 

Bedste WordPress plugin - Elementor

Elementor er et WordPress plugin, som muliggør at lave dit helt eget tema og design. Elementor kommer med en webbygger, som er super brugervenlig og intuitiv. 

Elementor er gratis at benytte, men du kommer meget længere med Elementor PRO. Elementor er desuden kompatibel med WooCommerce.

Hvis du ønsker at personliggøre dit website, og hvem ønsker ikke det, så kan jeg klart anbefale Elementor PRO. 

WP Rocket plugin

WP Rocket er et cache plugin, som fokusere på at hastighedsoptimere dit WordPress website. 

WP Rockeet indeholder funktioner som optimering af billeder og videoer, forbedring af lazy loading mv.

Et hurtigere website påvirker din SEO-rangering, så der er ingen grund til ikke at installere dette plugin, da det også er 100% gratis.

Imagify WordPress plugin

Imagify er et andet plugin, som hjælper på dit websites hastighed. Med Imagify er det slut med at tænke over billedeformater og billedestørrelser. Imagify komprimere nemlig dine medier i korrekte filformater og anbefalede størrelser. 

Jetpack WordPress plugin

JetPack er et WordPress plugin, som forsøger at samle flere plugins i en pakke. Med JetPack kan du både hastighedsoptimere, integrere til Google Analytics og øge din sikkerhed. Du får rigtig mange funktioner i deres gratis version.

Contact Form 7 plugin til WordPress

Contact Form 7 har været på markedet i utrolig mange år. Netop fordi, at det, uden tvivl, er det bedste gratis plugin til kontaktformularer på markedet. User interfacet er en smule forældret, men funktionalit er ikke. Hvis du søger en simpel kontaktformular med mulighed for eksempelvis uploading af filer, så er Contact Form 7 lige noget for dig.

Gravity Forms plugin til WordPress

Hvis du ønsker advanceret kontaktformularer, så er Gravity Forms en klar vinder på plugins markedet. Med Gravity Forms kan du lave udregninger, quiz og meget mere. Du får også et hav af designmuligheder, så dine formularer matcher dit websites design.

Gravity Forms er desværre ikke en gratis version, og kommer derfor kun med Premium.

MonsterInsights WordPress plugin

MonsterInsights er endnu en af de plugins, som har været på markedet i meget lang tid. Hvis du er træt af, at skulle logge ind på Google Analytics egen platform for at se dine website data, så er dette plugin noget for dig.

Du kan nemlig integrere Google Analytics direkte i din backend, så du får adgang til samme data derfra. 

MonsterInsights kan desuden lave pop-ups med et hav af forskellige triggers også.

Sådan installere du et WordPress plugin

Du kan installere et WordPress plugin på 2 måder. 

Først, skal du uanset have adgang til backenden – altså administrationspanelet, og dernæst skal din bruger have de nødvendige brugerrettigheder. 

For at installere et WordPress plugin skal du trykke på “Plugins” i venstre sidemenu. 

bedste wordpress plugin installer

Her ser du oversigten over alle dine installerede plugins. Tryk dernæst på “Add New Plugin” eller på dansk, “Tilføj nyt plugin”. 

Som sagt har du nu 2 valgmuligheder. Du kan tilføje et plugin du har downloadet i .zip format. Det kan være, at du har downloaded et WordPress plugin direkte fra WordPress plugin store.

Hvis dette er tilfældet, skal du trykke på “Upload Plugin” øverst og derigennnem uploade og installere pluginnet. 

Du kan også søge direkte blandt alle plugins fra backenden/administrationsplanet. Når du har trykket på “Add New Plugin” eller “Tilføj nyt Plugin” kan du i højre hjørne søge efter alle plugins der er tilgængelige. Tryk på “Installer” ud fra det plugin, som du ønsker.

bedste wordpress plugin installer via backenden

Dernæst giver WordPress dig enten en succes meddelse eller en fejl. 

Hvad synes du om denne artikel?

Klik på en stjerne for at bedømme

Bedømmelser 5 / 5. Antal bedømmelser 2

shopify logo

Få 3 dage gratis med Shopify

+ 1 måned for kun 1$

nordicway

Billig startpakke med NordicWay

Webhosting for kun 9,5 kr. pr. md.

elementor

Byg din hjemmeside med Elementor

Elementor PRO- kun 33 kr. pr. md.