Spring til indhold

Hvilket CMS-system er det bedste?

Hvis du abonnerer på en tjeneste fra et link på denne side, hjælper du mig med at føre mortenbaek.dk videre via kommission. 

Ved du, hvilket CMS-system der er bedst at vælge, når du skal lave en ny hjemmeside? Et CMS-system der det panel, hvor du administrerer din hjemmeside fra, og som din hjemmeside, i mange tilfælde, er bygget op omkring. Derfor er det vigtigt at vide, hvilket CMS system der er bedst til din hjemmeside

Indholdsfortegnelse

0
(0)

Når du skal vælge et CMS-system, skal du først tage stilling til, hvad din hjemmeside skal bruges til, og hvor stor og avanceret den skal være – eller hvad du har planer om, at din hjemmeside skal blive til.

Jeg vil derfor opremse de mest populære CMS-systemer samt dem, som jeg personligt finder bedst, og beskrive fordele og ulemper. Jeg opdeler CMS-systemerne yderligere under hjemmeside og webshop, da denne differentiering kan have stor betydning for, hvilket CMS-system du skal vælge.

Hvilke CMS-systemer er bedst til hjemmesider

Der er flere at vælge i mellem, og jeg vil derfor gennemgå de mest populære her.

CMS-system: WordPress

39% af alle hjemmesider er i dag lavet i WordPress, som uden tvivl er det mest populære CMS-system derude. WordPress er et gratis open source system, som har eksisteret side 2003, og er vokset enormt siden da.

WordPress giver dig mulighed for at opsætte en hjemmesiden uden det store kendskab til kodning. Der findes nemlig et utal af plugins, som giver dig mulighed for, eksempelvis at tilkoble drag’ n drop-moduler. Det betyder desuden, at du ofte ikke behøver at programmere noget selv, fordi nogen sikkert allerede har gjort det for dig.

Vurdering af CMS-systemet WordPress:

Jeg er selv storforbruger af WordPress, og denne hjemmeside er tilmed også sat op med WordPress. Jeg elsker den store frihed, som kommer med WordPress. Det kan både være godt og skidt, da du kan rode dig ud i noget, som potentielt kan smadre din hjemmeside godt og grundigt. Modsat betyder det også, at du altid kan få hjælp. WordPress har det største community på markedet by a long run. PHP er desuden også enormt udbredt, så hvis du har kodningsproblemer, er der også hjælp at hente. Hvis du er i tvivl om, hvilken CMS-system, der umiddelbart er bedst for dig lige nu, så vil jeg anbefale WordPress. Det er meget åbent ift. integrationer og så koster det dig ikke en krone, hvis du selv kan finde ud af webdesign. Ellers er du altid velkommen til at kontakte mig.

CMS-system: WiX

Wix er en cloudbaseret hjemmesidebygger, som hovedsageligt henvender sig til mindre virksomheder. Wix er en hjemmesidebygger, som gør det muligt at designe din helt egen hjemmeside uden at have kendskab til kodning. Wix er gratis at benytte, men så får du også en meget simpel hjemmeside uden nogen form for avanceret funktionalitet.

Wix kommer med flere hundrede forskellige skabeloner, som du kan vælge imellem, så du ikke behøver at designe skelettet først.

Såfremt du ønsker at indføre eksempelvis SEO, E-mail marketing eller noget tredje, så begynder det at koste penge hos Wix. Bemærk, at hvis du ønsker at skifte skabelon, eksempelvis et par år efter du designede hjemmesiden, så skal du skifte hele hjemmesidens indhold over i den nye skabelon.

Vurdering af CMS-systemet Wix:

Hvis du absolut ingen kendskab har til webdesign, og på ingen måde ønsker at lære mere herom, men stadig ønsker at administrerer din hjemmeside selv, så er Wix måske et godt valg for dig. Min personlige vurdering er, at det ikke er holdbart i længden. Jeg ser desværre mange episoder, hvor SEO eksempelvis ikke spiller helt rigtigt samt hvor, datatracking ift. GDPR halter.

CMS-system: Squarespace

Ligesom Wix er Squarespace en cloudbaseret hjemmesidebygger og fungere stort set på samme måde. Forskellen mellem disse to er, at Squarespace nok er noget mere låst end Wix. Så hvis du ikke er tilfreds med designet, bliver du måske nød til at have en programmør/udvikler til at hjælpe dig med at overskriver de nuværende designs.

Vurdering af CMS-systemet Squarespace:

Ligesom Wix er Squarespace en udemærket og billig løsning til at starte med, men er som sagt ikke en holdbar løsning. Det er meget svært at integrerer med disse typer hjemmesider, og yderligere udvikling er derfor ofte meget dyrt og tidskrævende.

CMS-system: Umbraco

Umbraco er et gratis, .NET baseret open source system, som betyder, at alle IT-brugere uanset kendskabsgrad til programmering kan vedligeholde og redigere i mere eller mindre avanceret website. Umbraco er udviklet af danske Niels Hartvig og så dagens lys første gang i år 2000.

For at udvikle en hjemmeside med Umbraco kræver det dog, at du har kendskab til kodning. Du kan finde diverse moduler, som kan give dig mindre kodning, men helt basalt kommer du ikke langt uden. Umbraco er et open source system, så du kan få hjælp til stort set alle slags udfordringer du skulle møde, fordi Umbraco community er meget stort.

Umbraco’s backend/administrationspanel er også meget brugervenligt, og opdaterer sig i takt med den globale forståelse for optimalt UX/UI.

Forskellen mellem WordPress, er hovedsageligt programmeringssproget, hvor Umbraco som sagt er udviklet i .NET (Microsoft) og WordPress er udviklet i klassisk PHP.

Vurdering af CMS-systemet Umbraco:

Hvis du er ny inden for webdesign, så vil jeg anbefale WordPress, da PHP, som WordPress er programmeret i, er noget nemmere at lære og noget nemmere at få hjælp til. Hvis du til gengæld har erfaring med .NET i forvejen, kan du jo lige så godt benytte dig af Umbraco, som i over 20 år har udviklet netop i det sprog.

Hvilke CMS-systemer er bedst til webshops

Der er flere at vælge i mellem, og jeg vil derfor gennemgå de mest populære her.

CMS-system: WooCommerce

WooCommerce er et webshop plugin til WordPress. Så for at sælge produkter fra din hjemmeside med WooCommerce, så skal du have WordPress installeret. Med WooCommerce kan du administrere ordre fra din hjemmeside. Lige fra bestilling til levering.

For at opsætte WooCommerce, så din webshop spiller på alle parametre kan godt virke uoverskueligt. Især, hvis du ikke har 100% styr på dit ordreflow. Dvs. hvad der egentlig sker, når en vare er lagt i kurven til den ender hos kunden.

Rent teknisk har du samme muligheder, som du har i WordPress. Det betyder, at du kan installere plugins til WooCommerce på samme måde, som du kan i WordPress, og nå langt uden at skulle kode.

Vurdering af CMS-systemet WooCommerce:

Personligt foretrækker jeg at anvende WooCommerce, når vi har at gøre med mindre- og mellemstore webshops. Når det kommer til antallet af produkter.

WooCommerce, ligesom WordPress, giver fantastiske muligheder for at optimere på bl.a. SEO og UX/UI, og så er der lavet fantastiske integrationer til Facebook, Google Analytics, Google Ads osv. osv.

Det kan godt være lidt svært at overskue, hvis du ikke har nogen form for forståelse af HTML/CSS. Du kan benytte et hav af skabeloner til at style din webshop, men det bliver aldrig helt personligt, hvis du ikke er i stand til at bryde designet i skabelonen, engang i mellem. WooCommerce er nok ikke et spørgsmål om, hvilket CMS system der er bedst, fordi du kan kun køre WooCommerce, hvis du har en underliggende WordPress installation. Hvis du ønsker hjælp eller har spørgsmål om WooCommerce, er du velkommen til at kontakte mig her.

CMS-system: Shopify

Shopify er omtrent det tredje største e-handelsplatform og har mere end 800.000 aktive webshops på verdensplan.

Shopify vil jeg mene, give præcis de samme muligheder som WooCommerce, når det kommer tlil ordreflow, integrationer og databehandling. Der hvor Shopify differentiere sig fra andre e-handelsplatforme, er på deres UX/UI. Shopify er skåret ind til benet, dvs. at mulighederne for at “bryde grundformen” er en større udfordring, hvis du ikke har kendskab til programmering.

En anden væsentlig forskel er, at du hos Shopify betaler et transaktionsgebyr for hver ordre/bestilling. Dette betyder selvfølgelig færre penge i sidste ende i dine lommer, men er ikke ret meget større end andre indløsere på markedet.

Vurdering af CMS-systemet Shopify:

Hvis du har brug for en simpel opsætning af en webshop, og er villig til at stille dig tilfreds med deres simple designskabeloner, så er Shopify et udemærket redskab. Deres support har åbent 24/7, og har en stor driftsikkerhed.

Hvad synes du om denne artikel?

Klik på en stjerne for at bedømme

Bedømmelser 0 / 5. Antal bedømmelser 0

shopify logo

Få 3 dage gratis med Shopify

+ 1 måned for kun 1$

nordicway

Billig startpakke med NordicWay

Webhosting for kun 9,5 kr. pr. md.

elementor

Byg din hjemmeside med Elementor

Elementor PRO- kun 33 kr. pr. md.