Spring til indhold

Er et SSL-certifikat nødvendigt?

Hvis du abonnerer på en tjeneste fra et link på denne side, hjælper du mig med at føre mortenbaek.dk videre via kommission. 

Ja, det vil jeg mene det er i dag. Inden GDPR sådan virkelig eksploderede i EU sidste år, ville jeg måske sige, at alt andet ville være dumt. Der er flere årsager til, hvorfor et SSL certifikat er nødvendigt, men lad os først lige præcisere, hvad et SSL certifikat er.

Indholdsfortegnelse

Hvad er et SSL certifikat?

Et SSL certifikat betyder, at du opretter en “krypteret” forbindelse mellem dit domæne og din browser. Det betyder, at alt data mellem dit domæne og din browser forbliver privat. Jeg tror ikke , at der er nogen personer derude, som synes, at det er en dårlig ting, at være sikret. Det giver meget mening, når vi har med personfølsomme data, som kreditkortoplysninger, patientjournaler osv. at gøre.

Men hvad med de mere simple hjemmesider?

Lad os sige, at du ikke engang har en kontaktformular, hvor du lagre indtastninger/henvendelser, ej heller nogen form for betalingsservice. Du lagre altså intet data overhovedet. Hvorfor er det så stadig nødvendigt at have et SSL certifikat? Fordi Google, siden 2018, begyndte at straffe domæner, som ikke har datasikret deres hjemmesider. De hjemmesider, som nemlig ikke indehaver et SSL-certifikat forringes i søgeresultaterne. Med andre ord, er et SSL-certifikat altså blevet en del af Googles rangeringsalgoritme.

Hvordan anskaffer jeg et SSL certifikat?

De fleste hjemmesider kan nøjes med et gratis SSL-certifikat. Installationen af et SSL-certifikat foregår på den server, hvor din hjemmesider ligger – altså på det webhotel, din hjemmesider befinder sig. Installationen af et SSL-certifikat er ofte kun få klik i diverse kontrolpaneler hos din hostingudbyder. Hvis din hostingudbyder ikke har et kontrolpanel, så er jeg sikker på, at du blot kan bede din hostingudbyder om, at aktivere et SSL-certifikat.

Dernæst, skal du blot fortælle din hjemmeside, at URL’en nu er https://mitdomæne.dk” i stedet for “http://mitdomæne.dk”. Dette kan gøres via det CMS-system, som du anvender til din hjemmeside.

shopify logo

Få 3 dage gratis med Shopify

+ 3 måneder for kun 7 DKK

nordicway

Billig startpakke med NordicWay

Webhosting for kun 9,5 kr. pr. md.

elementor

Byg din hjemmeside med Elementor

Elementor PRO- kun 33 kr. pr. md.