Digital specialist

Tilbage til alle indlæg

Kan jeg markedsføre min virksomhed gratis?

Sidst opdateret d. 9. oktober 2022

Mange søger, om de kan markedsføre deres virksomhed gratis, men lad mig starte med at gøre én ting klart. Alting koster noget! Men! Det er ikke alt, som koster kroner og ører. Du kan også betale med blod, sved og tåre – afhængig af, hvor meget du har at give af.

Det betyder, at du faktisk har ret mange muligheder for at markedsføre din virksomhed gratis, og samtidig blive klogere på din virksomheds digitale muligheder.

Jeg giver dig her 3 markedsføringstips til, hvordan du kan få din virksomhed på landkortet, uden at have noget markedsføringsbudget. Bemærk, at alle discipliner dog giver en bedre ROI generelt, når man smider et par kroner i det.


Kan jeg markedsføre min hjemmeside gratis med SEO? (Søgemaskineoptimering)

Hvis du har din egen hjemmeside, så er en af de mest kendte metoder, ifm. at markedsføre din virksomhed gratis, SEO (søgemaskineoptimering).

SEO betyder, at du arbejder med at optimere din hjemmesides indhold, så søgemaskinerne, som Google og Bing, nemmere viser din hjemmeside, når personer søger efter relateret indhold. Det bedste ved SEO er, at det faktisk ikke behøver at koste noget. Det er dog ikke helt korrekt. Det behøver ikke at koste penge, men husk på, at SEO er en tidskrævende disciplin, afhængigt af, hvor god du er på tasterne.

Jeg plejer at dele SEO op i to discipliner. For det første skal du kunne skrive relevant indhold. Det vil sige, at dit indhold skal have en naturlig struktur, være læsevenlig og selvfølgelig være relevant og informerende. Den næste disciplin er den tekniske del. Du skal kunne udfylde metabeskrivelser, titles, implementere keywords osv. Denne formel vil smide dig op af rangeringen i søgeresultaterne, afhængig af, hvor godt ovenstående er lavet.

Hvis alle disse begreber er helt nye for dig, så er du velkommen til at stille mig spørgsmål, så svare jeg så hurtigt jeg kan.

Hvis du ønsker en dygtig samarbejdspartner inden for SEO og Google Ads, så tag endelig fat i Nick fra Advedia.

Kan jeg markedsføre min hjemmeside gratis med Google My Business?

Med Google My Business (Google Places) kan du placere din virksomhed på landkortet, og fremkomme i søgeresultater, når folk søger efter din virksomhed eller dit brand. Det hjælper dig med at få flere besøg til din hjemmeside, flere opkald eller flere besøg i butikken. Det bedste er, at det er 100% gratis! Så der er ingen undskyldninger for ikke at have en Google My Business.

Du kan meget læse mere om, hvordan du opretter en Google My Business i mit blogindlæg her.

Så, kan jeg markedsføre min virksomhed gratis? Ja, Google My Business er uden tvivl én af de bedste platforme, hvor du får mest værdi for arbejde, som ikke koster noget.

Kan jeg markedsføre min virksomhed gratis på sociale medier?

Stort set alle populære sociale medier, er i dag gratis at benytte – både personligt og erhvervsmæssigt. På Facebook, Instagram og LinkedIn kan du oprette virksomhedssider, som differentierer sig fra personlige profiler, helt gratis.

At være til stede er selvfølgelig én ting. At være aktiv er en anden ting, men behøver heller ikke koster noget. Du behøver nemlig ikke at annoncere på sociale medier for at opnå positive resultater – selvom det selvfølgelig har fordele, såfremt man mestre denne disciplin.

Hvis du ikke har en virksomhedsside på Facebook endnu, kan du læse mere om, hvordan du opretter en, og hvordan du får mest ud af Facebooks muligheder her. Hvis du allerede har en, kan du her læse mere om, hvordan du udnytter Facebook endnu mere, bl.a. med annoncering og målgruppesegmentering.

Guides til bedre digital forståelse

Jeg forsøger at holde alle mine blogindlæg opdateret, så de matcher nutidens trends og strategier. Mit motto er, at vækst kommer gennem læring, så jeg håber, at du kan bruge mine tips og tricks.

Har du spørgsmål eller ønsker du at jeg tager et kig på din virksomheds markedsføring, så kontakt mig endelig her.

Lignende guides